Memur ve emekliler, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında maaşlarına enflasyon farkı eklenerek zam alıyor. 2024 yılının Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, çalışan memurlar ve emekliler, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan 3 aylık enflasyon farkını merak ediyor.

TÜİK Verilerine Göre 3 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Ağustos ayı enflasyon oranı %2,47 olarak açıklanmıştı. Eylül ayı verileriyle birlikte, memur ve emekliler için kritik olan 3 aylık enflasyon farkı da netleşmiş durumda.

Aylık Enflasyon Oranları:

Toplam 1.035 projeye 700 milyon TL hibe desteği sağlandı Toplam 1.035 projeye 700 milyon TL hibe desteği sağlandı

Temmuz ayı: %3,32

Ağustos ayı: %2,47

Eylül ayı: %2,97

Bu verilerle birlikte, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için %8,92'lik bir zam farkı şimdiden oluşmuş durumda. Ancak memurların enflasyon farkı alabilmesi için en az %0,99’luk bir ek enflasyon farkı daha gerekiyor. Bu oranlar, 2025 Ocak ayında maaşlara yansıtılacak ve her ayın enflasyon verisi birikimli olarak değerlendirilecek.

2025 Yılında Memur ve Emeklilere Ne Kadar Zam Yapılacak?

Memurlar ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alacak. Eylül ayı sonu itibarıyla enflasyon farkı %8,92'yi aşmış durumda. Bunun yanı sıra memurlar Ocak 2025’te %15’lik bir toplu sözleşme zammı da alacaklar. Ancak nihai zam oranı, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netlik kazanacak. 2025 yılı için memur ve emekli maaşları, enflasyon verileri doğrultusunda şekillenecek. Gözler, TÜİK’in açıklayacağı yeni verilerde.  

Kaynak: GAMZE KOÇAK