Kayseri Havalimanı'nda Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan Özhaseki, siyasi macerasının 1994'te zor şartlarda başladığını ve bu süre içerisinde birçok meydan okuma ile mücadelelerine devam ettiğini anlattı. Özhaseki, Ankara'da bakanlık görevi ve sonrasında depremlerle mücadele gibi zor zamanları da hatırlatarak, görev süresince yaşadıklarını paylaştı.

Uzun yıllar Kayseri'ye hizmet ettiğinden söz eden eski bakan, gerçekleştirdiği çalışmaların önemine değindi ve dürüstlüğe verdiği önemi, kamu malını koruma gerekliliğini vurgulayarak, kendisinin seçilen prensipten asla ödün vermediğini belirtti. Özhaseki, milletin çıkarını her zaman üstün tuttuğunu ve bu yolda hiçbir zaman geri adım atmadığını dile getirdi.

Yeni Başkan Mehmet Arık Göreve Başladı Yeni Başkan Mehmet Arık Göreve Başladı

Son olarak Kayseri'deki yaşamına devam edeceğini belirten Özhaseki, kuracağı aile vakfı ile kimsesiz, yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceğini, böylece vakıf hizmetlerine geri dönerek ömrünü tamamlayacağını açıkladı. Eski bakan ayrıca, geriye dönüp baktığında vicdanını rahatsız edecek hiçbir eylemde bulunmadığını ve hizmet dolu bir ömür yaşamanın mutluluğunu hissettiğini sözlerine ekledi. Özhaseki, tüm vatandaşlardan helallik isteyerek, hizmet dolu geçmişi için teşekkürlerini iletti.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN