İtfaiye ekiplerinin yıl boyunca gösterdiği fedakârlık ve üstün gayreti takdir eden Kalender, Emirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline anlamlı bir ziyarette bulundu.

Toplantıda, itfaiye personelinin 7 gün 24 saat esasına göre çalışarak, yangınlar başta olmak üzere çeşitli acil durumlarda görev yaptığını vurgulayan Mehmet Emin Kalender, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun selamlarını ve iyi dileklerini ekibe iletti. Kalender, itfaiyecilerin mesai kavramı gözetmeden toplumun güvenliği için verdikleri mücadeleye dikkat çekerek, “Her türlü acil durumda, canları pahasına görev yapan itfaiye teşkilatımız, toplumumuzun en önemli yapı taşlarından biridir. Kahraman itfaiyecilerimizin bu özel haftasını gönülden kutluyor ve her birine başarılı, kazasız çalışmalar diliyorum” dedi.

Ari işletme sayısının artırılması  çalışmaları sürüyor Ari işletme sayısının artırılması çalışmaları sürüyor

Ziyaret sırasında Kalender, itfaiye ekiplerinin karşılaştığı zorluklar ve ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı. Ayrıca, belediye olarak itfaiye teşkilatının çalışma koşullarını iyileştirmek ve modernize etmek adına yapılan çalışmalardan bahsedildi. İtfaiye personeline sunulan teknik ekipmanların yenilenmesi ve hizmet standartlarının yükseltilmesi konusunda belediye olarak her zaman destek olunduğunu belirten Kalender, iş birliğinin önemine dikkat çekti.

İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen bu buluşmada, itfaiye personeline verilen önemin bir kez daha altı çizildi. İtfaiyecilerin sadece yangınlara müdahale etmekle kalmadıkları, aynı zamanda doğal afetler, trafik kazaları ve benzeri acil durumlarda da canla başla görev yaptıkları ifade edildi.

Emirdağ Belediyesi, İtfaiyeciler Haftası kapsamında itfaiye ekiplerine verdiği desteği sürdürerek, yangın ve diğer acil durumlara hazırlıklı olunması adına gerekli çalışmaların titizlikle devam ettiğini belirtti.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ