Dr. Mehmet Bozkuş, şu noktaları vurguladı:
KRİZ İÇİNDEKİ ÜLKELER
Ukrayna, Bangladeş, Sırbistan, Suriye, İran, Nijer, Mali ve Gazze gibi bölgelerde yaşanan krizlerin, Batı ve ABD'nin stratejik planları üzerindeki etkileri derinlemesine incelenmelidir. Bu krizler, coğrafi ve stratejik dengeler üzerinde önemli sonuçlar doğurmaktadır.
DİRENÇ GÖSTEREN YAPILAR VE VEKİL AKTÖRLER
Dr. Bozkuş, kriz ve kaos yaşayan ülkelerde direnç gösteren yapılar ve vekil aktörlerin nasıl yönetildiği ve kandırıldığı sorularının cevaplarının önemine dikkat çekti
NÜKLEER GÜÇ VE CAYDIRICILIK
Dr. Bozkuş, Batı'nın kriz dönemlerinde caydırıcı bir strateji olarak nükleer güç kullanımından çekinmediğini belirtti. Bu durumun, küresel güvenlik ve strateji üzerindeki etkileri dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
YENİ İTTİFAKLAR VE STRATEJİK İŞBİRLİKLERİ
Dr. Bozkuş, uluslararası sorunlara etkili çözümler sunmak için ikili, üçlü ve bölgesel ittifaklar aracılığıyla işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Yüksek ses tonu yerine etkili ve stratejik iletişim yöntemlerinin kullanılması gerektiğini vurguladı.
Uluslararası hukuk kurallarının yeniden değerlendirilmesi ve mevcut uluslararası kuruluşların etkinliğinin sorgulanması gerektiğini belirtti. Yeni ittifaklar ve birliklerin, uluslararası kuruluşların dizaynında rol alarak etkili bir konum elde etmeleri gerektiğini ifade etti.
STRATEJİK ORTAKLIKLAR VE GÜÇLÜ KONUM
Finansal, teknoloji, savunma, algısal strateji, istihbarat ve eylemsel birliktelik gibi alanlarda güçlü ortaklıkların oluşturulması gerektiğini vurgulayarak analizini tamamladı.