50 yaşındaki Eda Alanson, uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek, Ankara'da tedavi gördüğü özel bir hastanede hayata gözlerini yumdu. Sanat dünyasında derin bir üzüntü yaratan bu acı haber, Alanson ailesini bir kez daha yasa boğdu.

Eda Alanson’un Hayat Mücadelesi

Opera sanatçısı Hale Alanson ile Mazhar Alanson’un kızı olan Eda Alanson, uzun zamandır kanser tedavisi görüyordu. Ankara'da özel bir hastanede süren tedavisi boyunca güçlü duruşunu koruyan Eda Alanson, maalesef hastalığa karşı verdiği mücadeleyi kaybetti. Mazhar Alanson, kızının ölüm haberini alır almaz İstanbul'dan Ankara'ya geldi. Alanson’un, cenazeyi almak üzere yaptığı bu üzücü yolculuk, sanatçının yaşadığı derin acının en somut göstergesi oldu.

Ailenin Acısı Katlandı

Eda Alanson'un vefatı, ailesi için ikinci büyük kayıp. Mazhar Alanson ve Hale Alanson’un 1972-2002 yılları arasında süren evliliklerinden iki çocukları olmuştu: Eda ve Hilmi Alanson. Ne yazık ki, ailenin bir diğer önemli ismi olan anne Hale Alanson, 2021 yılında hayata veda etmişti. Şimdi ise ailenin bir başka ferdi olan Eda’nın da hayatını kaybetmesiyle, Alanson ailesi bir kez daha büyük bir üzüntü yaşadı.

Cenaze İstanbul’da Defnedilecek

Son Dakika! Görevden Alma ve Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı Son Dakika! Görevden Alma ve Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı

Eda Alanson’un cenazesinin, pazar günü İstanbul’da toprağa verileceği bildirildi. Alanson ailesi ve yakınları, bu zor süreçte sevenlerinden gelecek destekle ayakta durmaya çalışacak.

Mazhar Alanson'un bu zor günlerinde yanında olan dostları ve sevenleri, ona destek olmaya devam ediyor. Alanson’un sanat camiasından pek çok ünlü isim de sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayımlayarak acısını paylaştı.

Kaynak: Gamze Nazmiye Özbunar