1922 yılında düşmana karşı kazanılan bu zaferin yıl dönümü, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenlere, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, misafir komutanlar, il protokolü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

F B I M G 1724784647105

BELEDİYE BAŞKANI BURCU KÖKSAL'DAN ANLAMLI KONUŞMA

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama programında, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Köksal, Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılan herkese teşekkür ederek, Afyonkarahisar'ın Milli Mücadele’deki kritik rolüne dikkat çekti.

F B I M G 1724784692299

Başkan Köksal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz ve sonrasında kazanılan zaferin önemini vurgulayarak, şunları söyledi: “Afyonkarahisar, Atatürk’ün deyimiyle son büyük zaferin kilidi olmuştur. Milli Mücadele sırasında iki kez işgal gören Afyonkarahisar’da gösterilen kahramanlık ve fedakarlık, milletimizin bağımsızlık aşkının bir yansımasıdır.”

Köksal, konuşmasında Milli Mücadele sırasında Afyonkarahisar'da kurulan direniş örgütlerini ve bu örgütlerin halkı bilinçlendirme çabalarını da anarak, “Afyonkarahisar Redd-i İlhak Cemiyeti’ni, sonrasında Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ni kuran atalarımızı ve işgal günlerinde Ayvalık’ta düşmana karşı ilk kurşunu atan Ali Çetinkaya’yı minnetle anıyorum” dedi.

EYVAH YİNE KARIŞTI ÇOK BEĞENİLDİ! EYVAH YİNE KARIŞTI ÇOK BEĞENİLDİ!

BÜYÜK TAARRUZ’UN 102. YIL DÖNÜMÜNE YAKIŞIR GÖSTERİLER

Kutlamalar, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın konuşmasının ardından Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Ekibi’nin Silahlı Hareketler Gösterisi ile devam etti. Coşkuyu zirveye taşıyan Üzüm Salkımı gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı helikopteri ile gerçekleştirildi. Uluslararası Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri büyük ilgi görürken, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Takımı’nın gösterisiyle kutlamalar sona erdi.

Afyonkarahisar, 102 yıl önce kazanılan zaferin ruhunu yaşatmaya ve bu büyük günün coşkusunu paylaşmaya devam ediyor. Bu büyük zaferin mimarları olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

F B I M G 1724784745149

Kaynak: FADİME ÖZKARAN