TV3’ün yayın hayatına geçeceği tarih belli oldu! TV3’ün yayın hayatına geçeceği tarih belli oldu!

Bu durum Fed'in gelecek yılın Haziran ayından itibaren faizlerde indirime gitme olasılığına dair tahminlerin öne çıkmasına sebep oldu. Bu beklentiler, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 4,40 seviyesine yerleşmesine ve tahvil piyasalarında alıcılı bir seyir izlenmesine neden oluyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ekonomik veriler dikkat çekmeye devam ediyor; ABD'de yeni konut satışları Ekim ayında yüzde 5,6'lık bir azalışla piyasanın beklentilerinin altında kalarak 679 bine geriledi. Dolar endeksi, Fed'in bir sonraki yılın ilk yarısında faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceği beklentileri altında yüzde 0,2 azalarak 103,2 değerine düştü.

Değerindeki artışla dikkatleri üzerine çeken altının ons fiyatı, önceki gün 2.018 dolar ile Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı ve yeni günü 2.015 dolar civarında açılış yaparak alıcı buldu. Analistler, ABD'den bugün gelecek yoğun makroekonomik veri akışına işaret ederken, bu verilerin varlık fiyatları üzerinde belirleyici olabileceğini vurguluyorlar.

Diğer yandan, Hamas ile İsrail arasındaki "insani ara" süresinin iki gün daha uzatılması ve Brent petrolün varil fiyatının beşinci iş gününe üst üste düşüş trendini devam ettirerek 79,8 dolarda istikrarı koruması dikkat çekti. New York borsası dünkü işlemlerde düşüşle kapandı ve endeks vadeli kontratlar yeni güne karışık başlangıçlar yaptı.

Avrupa cephesinde ise dün satış baskısının ağır bastığı borsalar ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları takip edildi. Lagarde, Avro Bölgesi'nde gelecek aylarda manşet enflasyonun yükselmeye devam edebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, bölgede bu hafta açıklanacak olan enflasyon verilerine olan ilginin arttığını belirten analistler, söz konusu verilerin merkez bankalarının gelecekteki hamleleri bakımından önemli olduğunu ifade ettiler.

Editör: Duygu Özger