AWOLE, hedef bölgesindeki kadın girişimci derneklerini bir araya getirerek, ekonomik ve sosyal dinamiklere uygun stratejiler geliştirmeyi planlıyor. İttifakın öncelikli hedefleri arasında kadın girişimcilerin finansmana erişimini artırmak, pazar engellerini aşmak ve mesleki becerilerini geliştirmek bulunuyor. Ayrıca, uluslararası ticaret fırsatlarını artırmak ve yeni pazarlara girişte rehberlik sağlamak da başlıca amaçlar arasında yer alıyor.

Vali Yiğitbaşı’ndan Başarı Belgesi Vali Yiğitbaşı’ndan Başarı Belgesi

ÜYE DERNEKLER VE KATKILAR

AWOLE, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Özbekistan’dan kadın girişimci derneklerini bir araya getirirken, Türkiye'den de GİFED üyesi olan Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD), Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Girişimci Kadınları Destekleme Derneği (GİKAD), İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER), Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) ve Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) katkı sağlayacak.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE KÜLTÜREL ZEKA

AWOLE, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadınların ekonomik karar alma süreçlerinde daha fazla yer almasını sağlamak için güçlü bir kolektif ses oluşturmayı hedefliyor. Ayrıca, kültürel zeka ve sınır ötesi işbirliğini teşvik ederek, kadın girişimciler için uluslararası başarıya giden yolda önemli adımlar atmayı planlıyor.

Kaynak: GAMZE KOÇAK