Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, bir basın açıklaması yaparak bu teklifin şehit ailelerini ve gazileri derinden yaraladığını belirtti.

Kumartaşlı, açıklamasında şehit ve gazi ailelerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğü uğruna büyük bedeller ödediğini vurgulayarak, "Bu topraklar bizlere Sultan Alparslan’dan, Ertuğrul Gazi’den, Fatih’ten ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten emanet edilmiştir. Vatanın her karış toprağı şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmıştır" dedi.

Mısırlıoğlu’ndan Sert Konuşma : “Haddini Bil” Mısırlıoğlu’ndan Sert Konuşma : “Haddini Bil”

DEM Parti tarafından meclise sunulan ve aralarında Abdullah Öcalan’ın da bulunduğu teröristlerin şartlı salıverilmesini içeren kanun teklifine ilişkin konuşan Kumartaşlı, "Bölücü terör örgütü ve onun sözde siyasi temsilcilerinin başlattığı eylem ve açıklamalar milletimizin hafızasında hala tazedir. Aziz milletimiz bu katilleri asla unutmayacak, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır" diye konuştu.

"BU TEKLİF BİR OLDU BİTTİYE GETİRİLEMEZ"

Kumartaşlı, 8 Ekim 2024 tarihinde komisyona sunulan ve 110 maddelik kanun teklifine dikkat çekerek, "Bu deli saçması teklif, milletimizin sinir uçlarına dokunmaktadır. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, zaten ekonomik sıkıntılarla mücadele ederken böyle bir yara daha açılmasını kabul etmiyoruz. Böyle bir şeyin yapılmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TERÖR YANDAŞLARINI MECLİSTE GÖRMEK İSTEMİYORUZ"

Son olarak, başta Abdullah Öcalan olmak üzere teröristlere yönelik şartlı salıverme taleplerinin asla kabul edilemeyeceğini belirten Kumartaşlı, "Gazi Meclisimizde terör yandaşlarını görmek istemiyoruz. Şehit aileleri ve gaziler olarak, bu teklifin bir an önce geri çekilmesini hükümetimizden ve milletvekillerimizden talep ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Şehit ve gazi derneklerinin bu tepkisi, toplumun geniş kesimlerinde de yankı buldu.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ