Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, desteklenen projeler arasında 8'i "İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapımı", 17'si "Uzun Metrajlı Sinema Film Yapımı", 3'ü "Ortak Yapım" ve 2'si de "Çekim Sonrası" türlerinde yer alıyor.

Bu destekler, sinema sektör temsilcilerinden oluşan Sinema Destekleme Kurulu tarafından belirlendi. Desteklenen projelerin Türk sinemasının gelişimine önemli katkılar sağlayacağı belirtiliyor.

Thumbs B C E0Affd412F699B91B4F73Fec4F1E1D97

Destek alan projeler arasında dikkat çeken isimler de bulunuyor. Özellikle dünya çapında ödüller kazanan ve festivallerde yer alan yapımlar, Türk sinemasının uluslararası alandaki başarısını gösteriyor.

Yönetmen Mustafa Kara'nın "Kalandar Soğuğu" filmi ile ödül kazandığı gibi, fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in hayatını anlatan "Merhaba" ve Yüksel Aksu'nun "Bak Postacı Geliyor" gibi projeler de desteklenenler arasında yer alıyor.

Animasyon Projelerine Destek

'Türk Escobar' Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Hayatını Kaybetti! 'Türk Escobar' Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Hayatını Kaybetti!

Destek alan projeler arasında animasyon filmler de bulunuyor. Özellikle "Rafadan Tayfa" serisinin son filmi "Kapadokya Macerası" ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan "Mustafa" gibi projeler ön plana çıkıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yıl sinema sektörüne sağladığı destek miktarı 141 milyon 500 bin lira olurken, toplamda belgesel film yapımı, senaryo ve diyalog yazımı, kısa film yapımı, kısa animasyon film yapımı ve yerli film gösterimine 186 milyon 391 bin Türk lirası aktarıldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA