Yunan şarkıcı Despina Vandi, İzmir Çeşme'de vereceği konserde, sahnedeki Türk bayrağı ve Atatürk posteri nedeniyle sahneye çıkmak istemedi. Bu talebi, hem organizatörleri hem de izleyicileri şoke etti.

Despina Vandi

Belediye Başkanı'ndan Sert Tepki

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Vandi'nin bu hareketine sert bir tepki gösterdi. Başkan Denizli, "Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin." dedi.

Aa 20240717 35169188 35169186 Yunan B122 Kopya

Seyirciler İzmir Marşı'nı Söyledi

Konser alanında bulunan seyirciler, Vandi'nin sahneye çıkmaması üzerine İzmir Marşı söyleyerek durumu protesto etti. TEV korosunun sahne alarak marşı seslendirmesi, izleyicilerin büyük desteği ile karşılandı.

Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi tarafından Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen konser, eğitim yararına organize edilmişti. Despina Vandi'nin sahneye çıkmaması üzerine, organizasyon yetkilileri bilet iadesi yapılacağını duyurdu.

Despina Vandi'nin son anda sahneye çıkmama kararı alması, etkinlik alanında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. İzmir Şubesi Başkanı Gülnur Sonbayraktar, "Sanatçının son dakikada sahneye çıkmama kararı aldığını üzüntüyle belirtmek zorundayız. Bilet iadesi isteyen misafirlerimize yardımcı olacağız." dedi.

Despina Vandi'nin bu hareketi, sadece Çeşme'de değil, tüm Türkiye'de büyük bir tepkiyle karşılandı.

2 kişinin yaralandığı kazada sürücülerden biri firar etti! 2 kişinin yaralandığı kazada sürücülerden biri firar etti!

Kaynak: FATMA SEDA CAN