Cumhuriyet’in herkes için fırsat eşitliği sunduğunu ifade eden Olgun, mesajında şu sözlere yer verdi: “Bugün Cumhuriyet gibi hayatların doğum gününü kutluyoruz. Fırsatlarımızı eşitleyen, kimsesizlere kimse olan, nice başarıların yolunu açan o büyük hikâyemizi kutluyoruz. Biz bu asırlık hikâyeyi hep birlikte yazdık. Millet olarak uyanıp, istikbalimize sahip çıktık. Şartlar ne kadar zor olursa olsun, hür sesimiz daima mavi göklerde yankılanacak. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır.”

“Kolay Kurmadık, Kolay Kolay Yıkılmaz”

Cumhuriyet'in kurulmasının kolay olmadığını ve kolay kolay da yıkılmayacağını belirten Olgun, Atatürk'ün, “Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister” sözünü hatırlatarak, Cumhuriyet'in kazanımlarına sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet’in, Türk milletinin atalarından gelen en büyük miras olduğunu belirten Olgun, “Bugün her türlü mevki ve makamını Cumhuriyet’e borçlu olanlar, bu mirası korumakla yükümlüdürler” dedi.

Bayat'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Başladı Bayat'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Başladı

“Türk Milletinin Karakteri Cumhuriyet’tir”

Milletvekili Olgun, Türk milletinin tarihler boyu bağımsızlık için mücadele ettiğini hatırlatarak, Atatürk'ün “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” sözünü anımsattı. Olgun, Cumhuriyet’in hür ve bağımsız olmanın simgesi olduğunu vurgulayarak, “Dünya tarihinde Türk Milletinin vazgeçilmez bir karakteri vardır. Bu karakter de hür ve bağımsız olmaktır. Türk milletinin karakteri Cumhuriyet, Cumhuriyet de hür ve bağımsız olmak demektir” ifadelerini kullandı. Son olarak, Cumhuriyet’in kazanımları ve mirası için duyduğu minnettarlığı dile getiren Olgun, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle andığını belirtti.

Kaynak: İHA