Başkan Köksal, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bu zafer, bir milletin küllerinden doğarak tarih sahnesine yeniden ve güçlü bir şekilde çıkışının simgesidir. Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde neleri başarabileceğinin en güçlü kanıtıdır. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin egemen güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığa kavuştuğu gündür.”

Afyonkarahisar’ın bu zaferin kazanıldığı topraklar olarak tarihindeki onurlu yerini aldığını belirten Köksal, Kocatepe’de atılan adımların Türk milletinin bağımsızlık aşkının ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığının simgesi olduğunu ifade etti.

GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ

Köksal, mesajında ayrıca şunları söyledi: “30 Ağustos, sadece bir askeri zafer değil, milletimizin hürriyete ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet egemenliğine bağlılığının en büyük nişanesidir. Atamızın izinde, 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir,' diyen bir millet olarak Cumhuriyetimizin emanetine sahip çıkıyor, onu yüceltmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Zafer, 'Zafer benimdir' diyebilenlerindir. Bizler de bu inançla, geleceğe umutla bakıyor, Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruma kararlılığını sürdürüyoruz.”

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

Başkan Köksal, mesajını, Kurtuluş Savaşı’nın önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanları ve terörle mücadelede şehit düşen vatan evlatlarını rahmetle anarak ve gazilere sevgi ve saygılarını sunarak tamamladı. Köksal, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.   

Kaynak: FATMA SEDA CAN