Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kubilay Aslantaş danışmanlığında Teknoloji Fakültesi Makine ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencileri; Umut Koçak, Mirbey Mercan, Yusuf Mete Gürler, Ali Ercan, Sude Bektaşoğlu ve İrem Altınbaş’tan oluşan Kocatepe Roket Takımı TEKNOFEST’24 yarışmalarında büyük başarı gösterdi.

8 BİN FEET YÜKSEKLİĞE BAŞARIYLA ULAŞTI

TEKNOFEST’24 roket yarışmasında üçüncülük elde eden Kocatepe Roket Takımının tasarladığı roketin 8.000 feet yüksekliğe başarıyla ulaştığını ifade eden Danışman Prof. Dr. Kubilay Aslantaş, “Paraşüt sistemi sorunsuzca devreye giren roket güvenli şekilde iniş yaptı. Kocatepe Roket Takımının tasarladığı roketin ulaştığı en yüksek noktada ilk ayrılma gerçekleşti ve sürüklenme paraşütü açılarak bilimsel görev yükü ayrıldı. 600 metre irtifada ise ana paraşüt açıldı ve roket başarılı bir şekilde iniş yaptı” diye konuştu.

AKÜ, 15 TAKIM İLE TEKNOFEST’TE TEMSİL EDİLDİ

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş da Kocatepe Roket Takımını tebrik ederek AKÜ’nün TEKNOFEST’24 yarışmalarında çeşitli kategorilerdeki 15 takım ile temsil edildiğini ifade etti. Karakaş, “2 proje Sağlıkta Yapay Zekâ, 5 proje İnsanlık Yararına Teknoloji, 1 proje Çevre ve Enerji Teknolojileri, 3 proje Türkçe Doğal Dil İşleme, 2 proje Tarım Teknolojileri, 1 proje Psikolojide Teknolojik Uygulamalar, 1 proje Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi olmak üzere 15 takım ile finallerde yarıştık. İlk olarak üniversite ve üzeri seviyede Tarım Teknolojileri Yarışmasında  ‘Yaban Hayvanı Popülasyonunun Yapay Zekâ Destekli Termal Görüntüleme Yapabilen İnsansız Hava Aracı ile Belirlenmesi’ adlı projeyle Türkiye birincisi olan Robilsa Takımımızın başarısının ardından Kocatepe Roket Takımımızın Türkiye üçüncüsü olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Üniversitemiz artık her yıl katıldığı TEKNOFEST yarışmalarında dereceler ile dönmeyi alışkanlık haline getirdi. Tüm ekibi tebrik ediyorum” dedi.

EN İYİ GÖRSEL MEDYA PAYLAŞIM ÖDÜLÜ

Ziraat Bankası'ndan 1.500 TL İndirim Fırsatı! Ekim Ayına Kadar Devam Ediyor Ziraat Bankası'ndan 1.500 TL İndirim Fırsatı! Ekim Ayına Kadar Devam Ediyor

Ayrıca atış ve iniş süreçlerini başarıyla sonuçlandıran Kocatepe Roket Takımı, “En İyi Görsel Medya Paylaşımı” ödülüne de layık görüldü.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN