AK Parti'nin 20 yılı aşkın süredir iktidarda olduğu Türkiye'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti liderlerinin seçim dönemlerinde sıkça giydiği mavi tonlarındaki ekose desenli ceket, partinin seçimlerde elde ettiği başarılarla özdeşti ve zamanla halk arasında "Winner Ceketi" olarak anılmaya başlandı.

Kervana İmamoğlu’da katıldı: İşte o meşhur ‘Winner’ çeket!

İMAMOĞLU DA ÜNLÜ CEKETİ GİYDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleşen ve zamanla "kazandıran ceket" (winner ceket) olarak anılmaya başlanan ekoseli mavi renkli ceket, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da tercihi oldu. İmamoğlu, Edirne'de düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne giderken bu ünlü ceketi giydi.

Kervana İmamoğlu’da katıldı: İşte o meşhur ‘Winner’ çeket!

Ünlü sanatçı Simge’ye konser sırasında çiçek ve telefon şoku Ünlü sanatçı Simge’ye konser sırasında çiçek ve telefon şoku

‘’BİR KERE DE BİZ GİYELİM’’

Geçtiğimiz haftalarda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de aynı ceketi giyerek sosyal medyada gündem olmuştu. Özel, Ayşe Ateş'in kendisini ziyaretinde giydiği ekoseli mavi ceketle ilgili olarak, “Bir kere de biz giyelim, kime ne zararı var bunun? 47 yıl sonra parti birinci parti olmuş ve ceketin adı da winner ceketi” açıklamasında bulunmuştu.

Kervana İmamoğlu’da katıldı: İşte o meşhur ‘Winner’ çeket!

NEDEN MAVİ EKOSELİ CEKET?

Öte yandan ceketin siyasiler tarafından son dönemlerde bu kadar sık tercih edilmesi, bu ceketin özellikleri ve sembolik olarak ne anlatmak istediği ise merak konusu oldu. Genellikle mavi tonlarında olan bu ceket, renginden dolayı güven ve sadakati temsil ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sıkça tercih ettiği mavi renk, siyasi kampanyalarda da oldukça önemli bir psikolojik etki yaratıyor.

Kareli desen olması ise ceketin sade ama dikkat çekici bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Bu desen, klasik ve modern tarzın birleşimi olarak algılanırken, özünü kaybetmeyen ancak yeniliklere açık ve çağa ayak uydurabilen bir kişilik mesajı verebiliyor.

Kaynak: NURBANU SOY