Bayramhacı Köyü, Kayseri’nin Kocasinan ilçesi sınırlarında, Kayseri merkeze yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunuyor. Önceleri Kayseri merkeze bağlı bir köy olan Bayramhacı, nüfusun artmasıyla beraber Kocasinan ilçesine bağlı bir mahalle haline gelmiş. Köy, Kızılırmak ve Kapadokya'nın yanıbaşında yer alması nedeniyle bir kültür mozaiği olarak biliniyor. Kayserililer arasında ise 'Kapadokya’nın Boğazı' olarak anılıyor.

BAYRAMHACI KAPLICALARI VE ÖZELLİKLERİ

Bayramhacı Köyü'nde yapılan baraj gölü, bu bölgeyi tam bir sahil gölü haline getirmiş ve turistlerin uğrak noktası olmuştur. Vatandaşlar burada kano yaparak, tekneye binerek ve balık tutarak keyifli vakit geçiriyorlar. Ayrıca, Bayramhacı kaplıcaları, şifa arayan Kayserililer ve turistler için büyük bir çekim merkezi olmuş durumda.

Bayramhacı Kaplıcası, Kayseri’nin 65 kilometre batısında bulunuyor ve Bayramhacı Köyü’ne 1.5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Termal tesisler yataklı konaklama imkanı sunuyor ve günlük ziyaretler için de uygun. Termal tesis içerisinde cami, bay ve bayan için ayrı yüzme havuzları ve özel banyo kabinleri bulunuyor. Ayrıca, piknik yapma imkanı da mevcut.

Necip Fazıl Kısakürek’in "Kadın Bacakları" şiiri yeniden gündemde! Necip Fazıl Kısakürek’in "Kadın Bacakları" şiiri yeniden gündemde!

BAYRAMHACI KAPLICASININ ŞİFALI SULARI

Bayramhacı Kaplıcası'nın termal suyunun sıcaklığı 52 derecedir. Bu şifalı suyun böbrek hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Bunun yanı sıra, deri hastalıkları, kadın hastalıkları, romatizma, kalp ve kan dolaşımı sorunları ve solunum yolu hastalıklarına da şifa verdiği bilinmekte. Kapadokya'dan gelen çok sayıda turist, hem köyün doğal güzelliklerini görmek hem de termal sulardan faydalanmak için Bayramhacı Kaplıcaları'nı ziyaret ediyor.

GELECEK PLANLARI VE TURİZM PROJELERİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Valilik ile birlikte, Bayramhacı Köyü’nü Kayseri ve bölge turizmine kazandırmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, köyün doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri koruyarak, turizme kazandırılması için projeler geliştiriliyor.

Editör: Fadime Özkaran