Yurdunuseven Emirdağ’da çalışmaları değerlendirdi! Yurdunuseven Emirdağ’da çalışmaları değerlendirdi!

Dinar Kaymakamı Kemal Duru, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Engelliliğin, toplumsal bir konu olduğunun altını çizen Duru, bu alandaki olumsuz etkileri azaltmanın ve çözümler üretmenin herkesin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Kaymakam Duru, devlet anlayışının engelli vatandaşlar için çaba göstermeyi gerektirdiğini ve bu yönün sosyal devlet olmanın bir gerekliliği olduğunu belirtti.

Duru, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle engelli bireylerin yaşam kalitesini artırma yönünde çalışmaların öncelikli görevler arasında olduğunu vurguladı. 3 Aralık'ın Dünya Engelliler Günü olarak anılmasının önemine değinirken, engelli vatandaşları sadece bu gün değil, her gün hatırlamanın ve desteklemenin önemini hatırlattı. Duru, bu hususta kamu otoriteleri ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinin ve somut adımların atılmasının gerekliliğine işaret etti.

Dinar Kaymakamı, Dünya Engelliler Günü'nün ülkede engellilere yönelik toplumsal duyarlılığın ve iyileştirmelerin artmasına vesile olmasını umduğunu dile getirdi. Aynı zamanda devletin, engelli vatandaşlar ve aileleri için sunduğu imkanlarla her zaman yanlarında olduğunu söyledi ve tüm engelli vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti.

Editör: Tuğba Özkan