Uzmanlar, özellikle kronik hastalar, hamileler, yaşlılar ve çocuklar için 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Karadeniz'de Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 17 Temmuz'a ilişkin hava durumu raporunu kamuoyu ile paylaştı. Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların özellikle Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor.

Sıcaklıklar Artıyor

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. İstanbul'da nem oranının da artmasıyla birlikte sıcaklıklar iyice bunaltıcı hale gelecek. Uzmanlar, özellikle kronik hastalıkları olanları, hamileleri, yaşlıları ve çocukları 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti! AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti!

Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor

MGM'nin raporuna göre, rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Marmara ve Ege'de Rüzgar Uyarısı

Marmara Bölgesi'nin güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların rüzgarın etkilerine karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Yerel Sağanak Yağışlar

Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, özellikle Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olacak. Afyonkarahisar çevrelerinde de yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Uzmanlardan Önemli Uyarılar

Uzmanlar, aşırı sıcaklıkların etkisiyle sağlık sorunları yaşamamak için kronik hastalıkları olanlar, hamileler, yaşlılar ve çocukların özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını tavsiye etti. Ayrıca, sıcaktan korunmak için bol su tüketilmesi ve serin yerlerde bulunulması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ