"Kadına Yönelik Şiddet Tehlikeli Bir Boyuta Ulaştı"

Resmi Gazete'de Yayımlandı Sığınmacıların Türkiye'de İzinsiz Çalışma Süreleri Uzatıldı Resmi Gazete'de Yayımlandı Sığınmacıların Türkiye'de İzinsiz Çalışma Süreleri Uzatıldı

Zafer Meydanı'nda düzenlenen basın toplantısında, çeşitli dernekler ve STK'ların kadın komisyonlarının temsilcileri de yer aldı. Huriye Akçay, son dönemde artan kadın ve çocuk cinayetleri ile şiddet ve taciz haberlerine büyük bir öfke ve üzüntüyle tanıklık ettiklerini ifade etti.

Akçay, “2024 yılının ilk 10 ayında yaklaşık 300 kadın cinayeti kayıtlara geçti. Bu rakam, kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hala yaygın ve önlenemeyen bir sorun olduğunu açıkça göstermektedir.” diye konuştu. Özellikle İstanbul'da yaşanan çarpıcı cinayetlere dikkat çeken Akçay, iki kadının Semih Çelik tarafından ardışık olarak katledilmesini ve 8 yaşındaki Narin Güran’ın maruz kaldığı şiddeti hatırlatarak, “Bu durum, sadece kadınların değil çocukların da şiddetin, hatta kolektif şiddetin kurbanı olduğunu bir kez daha hatırlattı.” ifadelerini kullandı.

"Toplum Olarak Sesimizi Yükseltmeliyiz"

Kadına yönelik şiddetin son dönemde tehlikeli bir boyuta ulaştığını belirten Akçay, “Şiddetin nedeni, bahanesi veya gerekçesi olamaz. Kadın cinayetlerinin gelenekler, sapkın inanışlar veya kültürel gerekçelerle normalleşmesi veya sosyal medya malzemesi haline getirilmesi asla kabul edilemez. Kadın cinayetleri insanlık suçudur. Bu tür olaylara karşı, toplumun tüm kesimlerinin sesini yükseltmesi ve sorumluluk alması gerekir.” dedi.

Akçay, “Unutmayalım! Kadına yönelik şiddet sadece bireysel suç değil, toplumun tamamına yönelik büyük bir tehdittir. Ve bu tehdide karşı hemen şimdi harekete geçmek zorundayız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN