Bolvadin Devlet Hastanesinde yaşandığı ifade edilen sarı alan skandalında ayakta duramayacak kadar hasta olan vatandaşa doktor tarafından kapının gösterildiği ifade edildi. Dün gece yarısı yaşanan olayda üst solunum yolları rahatsızlığı nedeniyle Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesine giden H.K isimli bir vatandaşa hiçbir gerekçe gösterilmeden bakılmadığı ve sürekli olarak “Yeşil Alan ile Sarı Alan” olarak bilinen kısımlar arasında gidip geldiği iddia edildi.
Kamuoyunda “Doktorlar acili mi kapattılar” sorusunun sorulmasına neden olan skandal şok etkisi yarattı.
ADI SKANDALLARLA ANILMIŞTI…
Daha öncede basına yansıyan haberlerde geçmiş dönem hastane müdürünün kadın hijyen malzemesi olarak kullanılan ped ticaretini satırlarımıza taşımış ve bir süre sonra soruşturma neticesinde hastane müdürünün görev yerinin değiştirildiğini kamuoyuyla paylaşmıştık.
Yine Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesinde temizlik personeli olarak çalışan Kadir G. İsimli şahsın hastane içerisinde ki “Tiktok videolarını” kamuoyu ile paylaşarak hasta mahremiyeti konusunda zafiyet endişelerimizi satırlarımızdan duyurmuş ve söz konusu personelle alakalı soruşturma süreci başlatılmıştı.
Skandallar zincirinin Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesinde tam sonu geldi derken bu sefer de “Yeşil Alanda” nöbetçi olan doktorun hastalara bakamam diyerek gönderdiği iddia edildi.
BOLVADİN TABİRİYLE “MEZELEDİLER Mİ”
Soğuk kış günlerinin de etkisiyle “Üst solunum yolları enfeksiyonu, grip ve infulanza” gibi rahatsızlıkların zirve yaptığı bir dönemde yoğun üst solunum rahatsızlığı şikayetiyle Bolvadin Devlet hastanesine giden H.K isimli vatandaş Bolvadin tabiriyle adeta mezelenmenin de ötesinde bir durum yaşadı.
Kamuoyunda pek çok vatandaş tarafından hastaya ilgisizliğin merkezi olarak gösterildiği belirtilen Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi’ne giden H.K sıra aldıktan sonra yeşil alan olarak bilinen bölüme yönlendirildi. Yeşil alanda bulunan erkek doktor “Ben kapattım sarı alana gidin” diyerek hastayı Sarı alana yönlendirdi.
Söz konusu hasta en temel hakkı olan ve sosyal devletin en temelinde bulunan tedavi hakkını kullanamayacağına kanaat getirince özel aracıyla Çay Devlet Hastanesinin yolunu tuttu. Çay Devlet Hastanesinde bulunan doktorların hastaya ivedi bir şekilde buhar ve serum tedavisi başlattıkları öğrenildi.
Kamuoyunda laçka yapısıyla tanınan hastanede genel olarak telefonla oynayan, televizyon izleyen ve sohbet eden pek çok personelin olduğu iddiası ise akıllarda hastaneyle alakalı yeni bir soru işareti oluşturdu.
BARKODDA DOKTORUN İSMİ NEDEN YAZMIYOR?
Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesinde barkodlarda doktorların isimlerinin silinmesi de kamuoyu tarafından “Şikayet edilmemek için akıllarınca önlem mi alıyorlar” sorusunu akıllara getirdi. Söz konusu habere konu olan Hastaya ait Bolvadin ve Çay Devlet Hastanelerinden alınan barkodlarda Çay Devlet hastanesinde doktorun adı yazarken Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet hastanesinde ki barkoda doktorların adının yazmadığı görüldü.
Hastalardan kendilerini tedavi eden doktorların adlarının neden saklandığı bilinmezliğini korurken hastane yönetiminin bu konuda ne tür bir açıklama yapacağı da merak konusu oldu.
ÖZEL MUAMELE Mİ VAR?
Skandalların odak noktasında yer almaktan asla vazgeçmeyen Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesinde bu olay sonrası ortaya farklı bir haberin konusu olabilecek bambaşka bir iddianın da atıldığı öğrenildi.
Hastaneden benzer bir muameleye uğrayan bir vatandaşın da bir sağlık memuru tarafından evinde kendisine Sağlık Bakanlığı tarafından “Hayati tehlike barındırabilir yalnızca uzman doktor gözetiminde kullanılmalı” şeklinde uyarıda bulunulmasına rağmen sarı serum uygulamasını para karşılığında yaptığı iddia edildi.
İddianın bununla da sınırlı kalmadığı yetkililer tarafından bazı sağlık memurları tarafından ek iş olarak yapılan para karşılığı serum bağlama olayının araştırılması yönünde kamuoyunda da beklentinin oluştuğu öğrenildi.
Sarı serum olarak bilinen ve yalnızca uzman doktor gözetiminde kullanılması gereken bu serumdan dolayı Afyonkarahisar başta olmak üzere pek çok vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve bu durumu ülke gündemine ilk defa Odakgazetesi.com yazarak getirmişti.
Para karşılığı serum tedavisi iddiasının ilerleyen günlerde soruşturma konusu olup olmayacağı merak konusu olurken Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesinde yaşanan ilgisizlikle alakalı da yetkililerin ne tür önlemler alacağı merak konusu oldu.