Açıklamada, genelgede yer alan 17 tedbirin tekrar hatırlatıldığı ve bu tedbirlerin kadına yönelik şiddetle mücadele sürecinde önem taşıdığı vurgulandı. Özellikle "6 numaralı tedbir" olarak adlandırılan ve bilimsel verilere dayalı politikalar geliştirilmesini hedefleyen maddenin, bazı yayın organları tarafından çarpıtıldığına dikkat çekildi. Bakanlık, ifadenin kanıta dayalı politikaların oluşturulmasında önemli olan kriterleri öne çıkardığını açıkladı.
Ayrıca, genelgenin 6284 sayılı Kanun'da herhangi bir değişikliğe neden olmadığının altı çizilerek, mevcut kanunun, şiddet mağdurlarına koruyucu ve önleyici tedbirler sağladığı ve şiddet vakalarına ilişkin cezaların Türk Ceza Kanunu kapsamında uygulandığı belirtildi. Dolayısıyla genelge üzerine atılan asılsız iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
Bakanlık, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi hedefleyen her yeni adıma yönelik dezenformasyon çabalarının, mücadelenin önemine ve ciddiyetine zarar verdiğine değinerek, bu tip art niyetli iftiraların çalışmalarının etkinliğini azaltmasına izin vermeyeceklerini, çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini kamuoyuna duyurdu.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesine Dair Açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadına yönelik şiddet ile mücadeleyi amaçlayan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi hakkında yanlış bilgilerin dolaştığını bildirdi. Bakanlığın yaptığı açıklamada, genelgenin 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde, IV. Ulusal Eylem Planı çerçevesinde yapılan çalışmaları gözler önüne sermek ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulunun faaliyetlerini düzenlemek adına yayımlandığı belirtildi.
Editör: Duygu Özger