Mısırlıoğlu, okullarda temizlik personeli krizine dikkat çekerek velilerin sırtına binen ek yüklerin dayanılmaz hale geldiğini vurguladı.

Mısırlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) yerine getirdiği İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında yaşanan değişikliklerin okullarda temizlik personeli eksikliğine yol açtığını belirtti. Yeni düzenlemeye göre personelin haftada 3 gün çalışabileceğini ve günlük 566 lira kazanacağını söyleyen Mısırlıoğlu, "Aylık 11 bin 400 lira ile 12 bin 600 lira arasında değişen bu ücretler, geçmiş yıllara göre çok düşük. Bu nedenle birçok personel başvuruda bulunmadı. Temizlik personelinin eksikliği okulları ciddi bir şekilde etkiliyor," dedi.

Okul yönetimlerinin çareyi velilerde bulduğunu belirten Mısırlıoğlu, bazı okul müdürlerinin temizlik personeli maaşlarını gerekçe göstererek velilerden ekstra bağış talep ettiğini söyledi. Velilerin de çocuklarının mağdur olmaması için bu duruma ses çıkaramadığını ifade etti.

Mısırlıoğlu, eğitimdeki diğer sorunları da gündeme getirerek, ailelerin kırtasiye masrafları ve sınıf mevcudu gibi konularda ağır yük altında olduğunu vurguladı. “Ailelerin belini büken kırtasiye masrafları devlet tarafından sübvanse edilmeli, derslik sayıları artırılmalı ve sınıf mevcudu düşürülmelidir,” dedi. Ayrıca öğretmen açığının atanamayan öğretmenlerin göreve getirilmesiyle kapatılması gerektiğini ifade etti.

Mısırlıoğlu, Türkiye'deki birçok çocuğun açlık sınırında olduğunu ve okullara aç geldiğini belirtti. Özellikle kırsal bölgelerde beslenme çantalarının boş kaldığını söyleyen Mısırlıoğlu, ailelerin geçim sıkıntısı içinde olduğunu vurguladı: "Anneler, bayat ekmek ıslatıp beslenme çantasına koyuyor. Veliler çocuklarına harçlık veremiyor, akşamdan kalan yemekle okula gönderiyor."

Mısırlıoğlu, İYİ Parti olarak okullarda beslenme projesi geliştirdiklerini belirterek, hükümeti verdikleri ücretsiz yemek sözünü tüm öğrenciler için yerine getirmeye çağırdı. “Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi, geleceğimizin teminatı olan bireylerin gelişimi için çok önemlidir,” dedi.

Öğretmenlerin maaşlarının yetersizliğine de değinen Mısırlıoğlu, özellikle özel okul öğretmenlerinin asgari ücretin altında çalıştırıldığını belirtti. Ayrıca ailelerin servis ücretlerinden kırtasiye masraflarına, ısınmadan beslenmeye kadar ağır yüklerle boğuştuğunu ifade etti.

Sünnetçi kursiyerlerin çalışmalarını yerinde inceledi! Sünnetçi kursiyerlerin çalışmalarını yerinde inceledi!

Son olarak, AK Parti iktidarını eleştiren Mısırlıoğlu, "Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın istikbalini karartmayın, milletin yakasından düşün" diyerek hükümeti sorumluluk almaya davet etti.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ