Yapılan projeler değerlendirildi! Yapılan projeler değerlendirildi!

Maaşlara eskiden yılda iki kez zam yapıldığını ancak zamların etkisinin bir sonraki zam dönemine kadar eridiğini ifade etti. İYİ Parti olarak daha önce yılda dört zam teklif ettiklerini anımsattı, fakat iktidarın bunu bir kez zam indirdiğini eleştirdi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşımını eleştirerek, tek seferlik zam yapmanın enflasyon karşısında çalışanları korumayacağını vurguladı.

İYİ Parti'nin asgari ücretle ilgili ısrarlı tutumu üzerine bir kez daha vurgu yapan Akşener, Ocak ve Temmuz aylarında yılda iki kez asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini savundu. Asgari ücret miktarının belirlenmesinde Türk-İş'in açlık sınırı rakamlarının göz önünde bulundurulmasını isteyen Akşener, sadece enflasyon oranında yapılan artışların yetersiz olacağını, büyüme oranında refah payı da verilmesi gerektiğini ifade etti. Akşener, İYİ Parti olarak 2024 yılı için asgari ücret taleplerinin Ocak ayı için 17 bin lira, Temmuz ayı için ise 20 bin 500 lira olduğunu açıkladı.

Varlık barışı uygulamasına da değinen Akşener, bunu bir "garabet" olarak nitelendirdi ve hükümetin bu politika ile kara para aklamaya göz yumduğunu belirtti. Türkiye'nin bu uygulama sonucunda uluslararası alanda gri listeye alındığını ve bu durumun Türkiye'ye utanç verdiğini ifade etti. Para aklama ve haksız kazanç sağlama konularının güncel tartışma konuları arasında olduğunu belirten Akşener, konunun sadece görünen yüzeyinin ele alındığını, asıl sorunların ise masaya yatırılmadığını eleştirdi. Akşener, gri listedeki bir ülkeye yatırımcı çekmenin zorluğuna vurgu yaparak, tüm bu sorunların yükünün helal yoldan para kazanmaya çalışan vatandaşların sırtına yüklendiğini söyledi.

Editör: Tuğba Özkan