11 Aralık 2023 tarihli söyleşide İsmet Attila, Mehmet Emin Güzbey için şunları söyledi: "Yapılan hizmetleri unutmayan, unutturmayan Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’e teşekkür etmemek mümkün mü? Mehmet Emin Güzbey, ODAK GAZETESİ’nin kuruluşundan bugüne, hep istişare içinde olmuştur. Halen de öyledir. Gerek baş sayfa haberlerinde, gerekse makalelerinde dosta vefadır, vefalıdır Güzbey."

ATTİLA MEMNUNİYETİNİ İFADE ETTİ

İsmet Attila, Güzbey'in “Takip Köşesi”nde yapılan hizmetleri çeşitli tarihlerde dile getirdiğini ve bu durumdan memnuniyet duyduğunu ifade etti: "Fırsat buldukça şu sözümü, ‘Her şey Afyon için, her şey Haşgeşliler için, her şey Afyonlular için’ unutturmadı. Efsane Bakan diye dile getirdi yazılarında."

GÜZBEY’E TEŞEKKÜR

İsmet Attila, Ahmet Hidayet Şahintepe ile daha önce yaptığı sohbetlere ve söyleşilere de değinerek, Şahintepe'ye teşekkür etti. Attila, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve "Asrın Felaketi" olarak bilinen Güneydoğu Anadolu Depremi'nden bahsederken duygulandı. Güzbey'in “Takip Köşesi”nde bu felaketi ve 1995 Dinar Depremi'ni de kaleme aldığını belirtti: "Dinar Depreminde, Gazeteci-Yazar Güzbey'in unutmadığı ve gece yarısı Dinar’da olduğumu dile getirdiği için, Güzbey’e ayrıca teşekkür ettim."

‘DİNAR’I YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ’

Mehmet Emin Güzbey'in makalesinde Attila'nın şu sözünü unutmaması ve unutturmaması dikkat çekti: "Elbette kaybettiklerimizi geri getiremeyiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dinar’ı yeniden inşa edeceğiz." İsmet Attila, Ahmet Hidayet Şahintepe ile yaptığı söyleşileri kontrol ettikten sonra yayınladığını ve daha fazla bilgi ve belge isteyenlerin kendisine müracaat edebileceğini belirterek, Güzbey’e tekrar teşekkür etti.

İŞTE O YAZI:

11.Aralık 2023 günlü, İsmet Attila ile yapılan söyleşiden kaleme dökülenler.

"Yapılan hizmetleri unutmayan, unutturmayan Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’e teşekkür etmemek mümkün mü? dedi.

Mehmet Emin Güzbey, ODAK GAZETESİ’nin kuruluşundan bugüne, hep istişare  içinde olmuştur. halen de öyledir.

Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız! Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız!

Gerek baş  sayfa  haberlerinde,  gerekse  makalelerinde dosta vefadır,  vefalıdır Güzbey...

Çeşitli tarihlerde, Güzbey ‘’Takip Köşesinde'' yapılan hizmetleri dile getirdi dedi ve memnuniyetini ifade etti İsmet Attila.

Fırsat buldukça şu sözümü ‘’Her şey Afyon için, her şey Haşgeşliler için,  her şey Afyonlular için'' sözümü unutturmadı. Efsane Bakan  diye  dile  getirdi  Güzbey  yazılarında, dedi ve şöyle sohbete  devam etti.

 —Ahmet bey bu hizmetleri seninle daha önce çok sohbet yaptık, söyleşi yaptık yazdınız. Sizin de elinize sağlık, size de teşekkür ediyorum dedi.

Sonra 6. Şubat 2023 de  "Asrın Felaketi" olarak bilinen, Güneydoğu Anadolu depreminden söz ederken, gözleri doldu İsmet Atila’nın.

Güzbey’in Takip Köşesinde, asrın  felaketi olan, Güney Doğu Anadolu Deprem felaketini anlatırken, 1995 deki Dinar depremine de değindiğini, kaleme aldığını bahsederken,  tekrar duygulanarak anlattı, İsmet bey.

Dinar depreminde, Gazeteci-Yazar Güzbey’in unutmadığı ve gece yarısı Dinar’ da olduğumu, dile getirdiği için,  Güzbey’e ayraca Teşekkür etti, Attila.

Güzbey makalesinde şu sözümü unutmadı ve unutturmadı...

‘’Elbette Kaybettiklerimizi, geri getiremeyiz. Vefat edenlere Allahtan Rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.  Dinar’ı yeniden inşa edeceğiz,’’ sözümü köşesine taşıdı.

İşte dostlar bilen biliyor ve unutturmuyor dedi.

Sonra İsmet Bey, zaman zaman olduğu gibi, Ahmet beyle yaptığım, söyleşileri bilgileri ben verdim. Tüm söyleşiler benim kontrolümden geçerek yayınlandı. Daha fazla bilgi ve belge isteyen bana müracaat etsin diyerek, Mehmet Emin Güzbey’e tekrar, teşekkür etti.

İsmet Attila, sonrada sözlerini bugünlük şöyle bağladı.

—Ahmet hocam, ‘’Bilen biliyor unutturmuyor'' başlığı ile söyleşi başlamışken,  iki günde, (12-13 Aralıkta ) Türkeli ve Kocatepe Gazeteleri ilgi,  söyleşi yapalım dedi.

Bende.

—Memnuniyetle,  sayın bakanım dedim.

Bizde İsmet Attila’ya Teşekkür ediyoruz.   

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ