Islam Memis Kilit Tarihi Verdi Piyasanin En Kazancli Ayini Acikladi 640X331

Elinde altın veya doları olanların yakından izlediği her yatığı açıklamayı dört gözle beklediği ünlü ekonomist İslam Memiş yeni yatırım tüyoları verdi. Detaylar haberimizde…

Islam Memis Kilit Tarihi Verdi Piyasanin En Kazancli Ayini Acikladi

İSLAM MEMİŞ, TARİH VERDİ: SİZİ O AY İÇİN HAZIRLIYORUM, DANANIN KUYRUĞU KOPACAK!

Finansal analist İslam Memiş, altına yatırım yapmanın bir yöntemini örnek vererek açıklıyor. Bir elinde altın, diğer elinde dolar tutan İslam Memiş, “en karlı” dediği sistemi anlatıyor.

144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi! 144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi!

Finansal analist İslam Memiş, “Fed’in merakla beklenen faiz kararı açıklandı. Türkiye’den enflasyon verileri, ABD’den tarım dışı istihdam verileri var. Altın ve gümüş konusunda önemli tavsiyelerde bulunacağım. Yatırımcılar kendilerini nasıl koruyabilir, bu işlem nedir? Temmuz ayı bizim için çok önemli” dedi.

 “Fed beklendiği gibi faiz değiştirmedi. Faizleri değiştirmedi. Piyasa bunu bekliyordu ve beklendiği gibi de oldu. Fed Başkanı Powell daha fazla bir şey söylemedi. Enflasyonla ilgili itirafları dikkat çekici. Enflasyon hedefinin hâlâ uzağındayız” dedi. Açıklanan yüzde 2 ve yüzde 3,5’lik hedefler var. Günahlarını itiraf etmeye devam ettiler. Gerçek bu. Her şeyin normale döneceğini ümit edenlere hayal kurmamalarını söyledim.

 İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 10 bin 180 puanda. Değerde yüzde 1,35 oranında artış yaşandı. Endeks açısından yaz aylarında 12 bin, 15 bin puan sürpriz değil. Asıl soru şu. Aldığınız hisse senetleri borsa gibi fiyatlanıyor mu, yoksa size para kazandırıyor mu? Bu sorunun cevabı hayır. Endeksin yükselişiyle yatırımcıların eylemleri arasında fark var. Borsanın altın, euro gibi diğer yatırım araçlarına göre hiçbir avantajı yoktur. Dolar kuru 32 lira 35 kuruşta değer kaybetti. Yatay süreç devam ediyor. Düşüş kalıcı değil. Doların 25 lira olacağı yönünde yorumlar ortalıkta dolaşıyor. Bu yıl 40 lira ve üzerini bekliyorum. Faizleri yüzde 80’in üzerine çıkarırlarsa evet kur 25 liraya çıkar ama ben yüzde 80’den bahsediyorum.”

Altının onsunu değerlendiren İslam Memiş, şunları söyledi: “Ons altın 2288 dolar seviyesinde. 2326 dolara kadar yükseldi. 2280 dolar kritik öneme sahip. Aşağı yönlü kırılırsa düşüşler 2200 dolara kadar devam edebilir. Bizim beklediğimiz bir rakam vardı 2280 dolar. Fed’e kadar uyarılarım vardı. 2360 dolar 2281 dolar aralığında oyalandı. Dün 2280’e iğne atıp 2300 üzerine atak gerçekleşti ancak tutunamadı. Şimdi aşağı yönlü kırılacak mı 2280 dolar. 2195 dolar olacak gibi duruyor gecikmeli de olsa. 2200 dolara kadar trend devam eder” diye konuştu.

Memiş şöyle devam etti:

“Gram altın TL 2435 lirada. Gram altın da ons altından olumsuz etkilenecek ve 2400’ün altına düşecek. 2400’ün altındaki rakamlarda izleyeceğimiz seviye 2350 -2450 TL aralığı olacak Ancak neler yapacağız açıklayacağım.

“DANANIN KUYRUĞU KOPACAK”

Savaşın manipülasyonu devam edecek. Bu piyasa manipülasyonu Mayıs ve Haziran aylarında da devam edecek. Tüm yatırım araçlarında güçlü dalgalanmalara hazırlıklı olun. Yapmanız gereken tek bir şey var. İster TL, ister döviz alın. Bugünde mal alışverişi yapmalısınız. Yabancı para birimleriniz olduğunda bunları mal veya euro ile değiştirmeniz gerekir. İki ay boyunca bastırılmış bir piyasaya hazırlanın. Ben sizi temmuz ayına hazırlıyorum. Temmuz ayında yine dananın kuyruğu kopacak. Temmuz ayına kadar çok önemli hamleler yapmamız lazım. Biz yatırımcıyız. Malım var iki ay bekleyeceğim, alım pozisyonum var alır çekilir izlerim.

Yükseliş tahminim devam ediyor. Yıllık hedefe hiçbir şey aktarılmadı. Sadece piyasa manipülasyonu geri döndü. 1 Mayıs’ta uygulamaya koydular. Mayıs ve Haziran aylarında sert dalgalanmalar olacak. Derin düşüşler, yüksek yükselişler olacak. Mantığın işlemediği bir pazara hazırlanın. Ons altın ve ons gümüş miktarında artış yaşandı. Dolar pozisyonum vardı. Dolarla altın almanın ucuz olacağı konusunda uyarılmıştım. Gerçekten sabırlı olanlar kazanır. O dönemde 1 kilo altının değeri 81 bin 200 dolar iken bugün 74 bin 890 dolar. İki haftada 6.000 dolardan fazla değerde kayıp yaşandı.

Dolar biriktirmeye devam ediyoruz. Altını dolarla daha ucuza alacağız. Beklediğimizden daha uygun bir fiyata satın aldık. Şimdi dostlarımıza önemli bir uyarım var. Diyelim ki elinizde TL var. Gram altın almalısınız, gram gümüş almalısınız. Euro almalısın, dolar almalısın. TL bazında tüm fiyatlar ucuz ama yarın sabah veya akşam Orta Doğu’da haberler çıktığında farklı fiyatlar göreceğiz. Bir sabah 2293 dolar seviyesindeki ons altının şu anda 2400 dolar seviyesinde olduğunu görüyoruz. Genişbant sektöründe bu pazarın dalgalanmasına neden olacaklar.

“ALTINI DOLARLA KAÇA VERİYORSUN?” DİYE SORACAKSIN

Elimde 100.000 liram olsaydı. 50.000 lira ile gram altın satın alabilirsiniz, kalan 50.000 lira ile ise dolar satın almanız gerekmektedir. Çünkü bizim hamlemizi sen de yap. Bütün bunlarla altın ve gümüş almayın. Doları %50 fiyatından satın almak, altını nominal değerinden almak daha ucuz olacaktır. Elimde altın ve dolarlarım var. Parite ticaretim bu ikisinin arasında. İkisi arasında herhangi bir TL işlemi bulunmamaktadır. Kapalıçarşı’ya vardığınızda altına ne kadar ödemeniz gerektiğini veya ne kadara mal olduğunu merak edeceksiniz. Bu parite işlemini mutlaka yapmanız gerekiyor. Bu euro ile de oluyor.”

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Kaynak: FATMA SEDA CAN