ANS Kampüsünde yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleşen etkinlik üç ana bölümden oluştu. Mezunlar fakülte bahçesinde karşılanarak yemek ikram edildi. Etkinliğin bahçede gerçekleşen kısmında öğretim elemanları ve mezunlar, 50. yıl hatıra defterini imzaladı. Mezunlar ve öğretim elemanları anılarını paylaşarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sabri Bektöre Konferans Salonunda ise öğretim üyeleri ve mezunlar arasında samimi bir sohbet gerçekleşti. Hemen her dönemden hem görevde olan hem de emekliye ayrılan akademisyenler ve mezunlar hatıralarından bahsederek fakülte ve üniversitenin gelişimine dair düşüncelerini paylaştı. Gerek mezunların, gerekse öğrencilerin öğrenim hayatlarında önemli yer edinen Z-10 isimli sınıfta hatıra fotoğrafları çektirilerek anılar tazelendi.

Etkinliğin ikinci kısmında ise Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel mirası olan Frig Vadisine bir gezi düzenlendi. Gezide Arkeolog Levent Zeybek, bölge hakkında bilgi verdi. Gezide Aslantaş, Yılantaş, Maltaş, Memeç Kayalıkları ve Aslankaya ziyaret edildi.

Etkinliğin üçüncü ve son bölümünde düzenlenen akşam yemeğinde AKÜ Rektör Yardımcısı ve İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şuayıp Özdemir mezunlara hitap ettiği konuşmasında AKÜ’nün gelişimiyle ve mevcut durumuyla ilgili bilgi vererek “Üniversitemiz sizin gördüğünüz gibi sizin bıraktığınız yerde değil” dedi. Özdemir mezunlara “bizi unutmayın” mesajı verdiği konuşmasında mezunlarla her zaman irtibat halinde olmak istediklerini ifade etti.

İİBF Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş ise “50 yıllık bir fakülte olarak sizlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek bu anlamlı günde birlikte olmaktan dolayı gurur duyduklarının altını çizdi. Ayrıca, Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisat Bölümü Mezunları ve Mensupları Derneği (AFKİMMDER) Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Altay, derneğin mezunların desteğiyle büyüyeceğine vurgu yaparak dernek faaliyetlerine dair bilgiler paylaştı.

Mezunlar ve öğretim üyeleri arasında konuşmalar yemek eşliğinde devam ederken etkinliğin sonunda mezunlar ve akademisyenlere çeşitli hediyeler takdim edildi. Gece, Prof. Dr. İhsan Cemil Demir ve mezunların birlikte gerçekleştirdiği canlı müzik performansı ile sona erdi.

Yenidoğan Çetesinin Hemşiresi Konuştu Yenidoğan Çetesinin Hemşiresi Konuştu

Kaynak: FADİME ÖZKARAN