Dernekten yapılan açıklamaya göre, ödüllerin amacı ülke ekonomisine ihracat yaparak katkı sunan gençlerin sayısını artırmak ve gençleri ihracata teşvik etmek. Ağustos ayı sonunda gerçekleştirilecek törende, ihracat yaparak sektörde ve kendi alanında uzmanlaşmış gençlere 15 farklı kategoride ödül verilecek. Bu yıl ilk kez hizmet ihracatı ve parlayan teknoloji gibi yeni kategoriler de ödüller arasına eklendi.

Borsa günü yükselişle tamamladı! Borsa günü yükselişle tamamladı!

GENÇ MÜSİAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMALAR

Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel, yaptığı açıklamada ödül töreninin genç ihracatçıları teşvik ettiğini ve başarılarının ödüllendirildiğini belirtti. Ertemel, "Ağustos ayının sonunda gerçekleştireceğimiz ve 35 yaş altındaki genç ihracatçılara yönelik olan bu ödül töreni, alanında tek olma kimliğini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ödül törenimizde 13 farklı kategoride ödüller verdik. Bu yıl da 15 farklı kategoride çok önemli projelere ödüller vereceğiz," dedi.

ÜYELİK ŞARTI ARANMIYOR

Ertemel, Genç MÜSİAD’a üyelik şartı aranmaksızın ülke ticaretine katkı sağlayan gençleri ödüllendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Tüm genç ihracatçıları ödüllere başvurmaya davet eden Ertemel, "Altın Konteyner İhracat Ödülleri ile genç ihracatçılarımızı tanımak, gençlerin ihracat potansiyelini ortaya çıkarmak ve onları daha da cesaretlendirmek istiyoruz. 'Marifet iltifata tabidir' düsturuyla başarıyı takdir etmek ve onları tanıtmak istiyoruz," ifadelerini kullandı.

Bu yıl 15 farklı kategoride verilecek ödüllerle, genç ihracatçıların başarılarının daha geniş kitleler tarafından tanınması ve teşvik edilmesi amaçlanıyor. Başvurular 20 Temmuz'a kadar devam edecek ve kazananlar ağustos sonunda düzenlenecek törende ödüllerine kavuşacak.

Kaynak: FATMA SEDA CAN