Gazi ve şehit aileleri Kaymakam Akgül’ü ziyaret etti! Gazi ve şehit aileleri Kaymakam Akgül’ü ziyaret etti!

Gluten alerjileri diyetiniz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir ve diyet kısıtlamalarına yol açabilir. Ancak glutensiz beslenenlere yönelik pek çok alternatif mevcut. Özellikle kestane ununu uzmanlar tavsiye ediyor. Peki kestane ununun ne gibi etkileri var? Nasıl bir besin değeri var? Detaylar burada..

Gluten intoleransı giderek büyüyen bir sağlık sorunu olarak görülmeye başlandı. Sindirim sisteminde çeşitli belirtilere neden olan ve sağlığı ciddi şekilde etkileyen bir hastalıktır. Gluten alerjisi, vücudun gluten adı verilen bir grup proteine ​​karşı aşırı duyarlılığıdır. Bu duyarlılığa sahip kişiler gluteni sindiremez veya tolere edemezler. Gluten alerjisi vücutta belirli belirtilerle kendini gösterir. Bu; sindirim bozuklukları, karın ağrısı, cilt bozuklukları vb.’dir..

KESTANE UNU FAYDALARI

Kestane unu, gluten intoleransı olan kişiler tarafından da kullanılabilir ve antioksidan bileşikler içerir. Antioksidanlar vücutta bulunan serbest radikallerle savaşır, hücre hasarını azaltır ve genel sağlık üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Kestane unu tüketimiyle ilgili bazı çalışmalar kan lipit profilleri üzerinde olumlu etkiler gösterebilmektedir. Diyet lifi bakımından zengin olması kalp sağlığını da destekler.

Kestane unu, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olan vitamin ve mineralleri içerir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler de bu besini kullanabilir.

Kestane ununun glisemik indeksi düşüktür, bu da kan şekeri seviyelerinin dengede tutulmasına yardımcı olur. Daha dengeli kan şekeri seviyeleri diyabet tedavisinde faydalıdır.

Kaynak: GAMZE KOÇAK