Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububat alım fiyatlarının bugün üreticilerin hesaplarına aktarıldığını duyurdu. Detaylar haberimizde… 

ÇİFTÇİLERE MÜJDE, TMO O PARALARI YATIRDI: TON BAŞINA EN AZ 7.250 TL! HEMEN HESAPLARINIZI KONTROL EDİN!

Toprak Ürünleri Ofisi geçtiğimiz günlerde tahıl alımlarına ilişkin ödemelerin işleme koyulduğunu duyurdu. İşte ayrıntılar.

Okumuş: Alzheimer'dan korunmak için onu tanıyın! Okumuş: Alzheimer'dan korunmak için onu tanıyın!

Son teslim tarihinin hemen öncesinde Toprak Ürünleri Ofisi (TMO), çiftçilerin merakla beklediği ödemelere ilişkin bir açıklama yaptı. TMO’nun sosyal medya platformunda paylaşılan gönderide, tahıl alımının ödenmesine ilişkin detaylar açıklandı.

TMO’dan yapılan resmi açıklamada, etkinliğin detayları ana hatlarıyla belirtildi.

2024 yılı bitkisel hububat alım fiyatları (2. grup) makarnalık buğdayda ton başına 10 bin lira, ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 250 lira olarak açıklandı. Tmo’nun fiyatları bu seviyelerde tutma kararı çiftçilerin tepkisine yol açtı. Çiftçiler ve üretici temsilcileri, kararın kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesi ve revize edilmesi çağrısında bulundu.

Maalesef tahıl alım ödeme sisteminde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Türkiye Ziraatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Demirtaş, buğdayın alım fiyatının en az 15 TL olması gerektiğine dikkat çekerken, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez ise girdilerin arasında mazot, tohum, gübre ve gübrenin de yer aldığını vurguladı. Sulamada kullanılan elektriğe yüzde 50 civarında zam yapıldı.

Çiftçilerin tahıl alımında ödenecek ücrete ilişkin görüşleri nelerdi? İşte TMO’nun paylaşımında paylaşılan görüşler: 

Kaynak: SEDA CAN