Horlamayi Sip Diye Kesen Formul Bir Damlasiyla Misil Misil Uyutuyor 640X331

Horlama genel olarak zararsız olsa da bazen uyku kalitesini ve partnerinizin dinlenmesini olumsuz yönde etkileyebilir. Horlamayı tedavi etmek için çeşitli çözümler bulunsa da en etkili olanı doğal yöntemlerdir. Peki horlamayı doğal yollarla nasıl önleyebiliriz? Detaylar haberimizde…

Horlamayi Sip Diye Kesen Formul Bir Damlasiyla Misil Misil Uyutuyor

BİRKAÇ DAMLA DÖKÜNCE HORLAMAYI ANINDA BİTİRİYOR! İŞTE HORLAMAYA KARŞI O DOĞAL YÖNTEM

Horlama, birçok insanın yaşadığı yaygın bir uyku sorunudur. Horlamayı etkili bir şekilde önleyebilecek doğal çözümler vardır. Bu, horlamayı azaltmaya yardımcı olacak doğal bir yöntemdir…

Araştırmalara göre yetişkinlerin %45’i ara sıra horluyor. Horlayan kişilerin %75’inde obstrüktif uyku apnesi vardır ve bu da kalp hastalığı riskini artırır. Horlama evlilikte de büyük sorunlara neden olabilir.

HORLAMAYA DOĞAL ÇÖZÜM

Adaçayı kesinlikle horlamaya karşı en etkili doğal çözümlerden biridir. Adaçayı, antiinflamatuar ve rahatlatıcı özelliklere sahip bir bitkidir. Adaçayı boğaz ve burundaki tıkanıklığı azaltarak nefes almayı kolaylaştırır ve dolayısıyla horlamayı azaltır. Adaçayı boğazı ve solunum yollarını rahatlatarak horlamayı azaltır. Öte yandan adaçayı boğaz ve burun dokularındaki şişliği azaltır. Böylece tıkanıklığı giderir ve nefes almayı kolaylaştırır. Bu, horlamayı önlemeye yardımcı olur ve daha dinlendirici bir gece uykusu sağlar. Adaçayının rahatlatıcı etkisi de vardır. Stresi azaltır, kasları gevşetir ve uyku kalitesini artırır. Bütün bunlar horlamayı azaltmaya yardımcı olur. Çünkü stres ve gerginlik horlamaya neden olan iki faktördür.

HORLAMAYA KARŞI ADAÇAYI NASIL KULLANILIR?

Bir bardak sıcak suya birkaç damla adaçayı yağı ekleyin ve buharını içinize çekin. Bu burun tıkanıklığını giderir ve nefes almayı kolaylaştırır. Ayrıca adaçayı, kaba tuz ve karbonat kullanarak doğal bir ilaç da hazırlayabilirsiniz.

1 bardak kaynar suya 4 adaçayı yaprağı ekleyin ve bir süre demleyin. Daha sonra 1 çay kaşığı kaba tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı günde iki kez burun damlası olarak kullanarak horlamayı önleyebilirsiniz. Ayrıca adaçayı yağıyla gargara yapmak da horlamayı önler.

UYUDUĞUNUZ POZİSYONU DEĞİŞTİRİN

Sırtüstü yatarsanız uyku sırasında dilinizin tabanı ve yumuşak damağınız boğazınızın arka duvarına dokunacak ve ses çıkaracaktır. Yan yatmak bunu önlemeye yardımcı olabilir.

Tam vücut yastıkları (tüm vücudu destekleyen tam boy yastıklar) uyku pozisyonunuzu ayarlar. Yan yatmanıza olanak tanır, bu da horlamanızı önemli ölçüde azaltabilir.

Eğitimde işi sıkı tutuyoruz! Eğitimde işi sıkı tutuyoruz!

Horlama uyku pozisyonuna bakılmaksızın devam ediyorsa horlamanızın nedeni obstrüktif uyku apnesi olabilir. Bu durumda doktorunuza danışınız.

KİLO VERİN

Kilo vermek horlamayı durdurmaya yardımcı olabilir ancak uzun vadeli bir çözüm değildir. Sonuç olarak zayıf insanlar da horlar. Kilo alıp horlamaya başlarsanız kilo vermek horlamayı durdurmanıza yardımcı olabilir. Boynunuzun etrafında kilo alırsanız, artan ağırlık boğazınızın iç çapını sıkıştırabilir ve uyurken horlamanıza neden olabilir.

UYKUDAN ÖNCE ALKOL HORLAMAYA NEDEN OLUR

Alkol ve sakinleştiriciler boğazın arka kısmındaki kasların dinlenme tonunu azaltır; Daha çok horlamanıza neden olur. Yatmadan 4-5 saat önce alkol almak horlamayı daha da kötüleştirir. Normalde horlamayan kişiler alkol içtikten sonra horlayabilirler.

Kaynak: FATMA SEDA CAN