Kaymakam ve belediye başkanından anlamlı iftar yemeği Kaymakam ve belediye başkanından anlamlı iftar yemeği

'Hocaların Hocası' olarak bilinen ve birçok ödül kazanmış Prof. Dr. Sadık Kakaç, Türkiye'de Enerji Sistemleri konulu eğitim verecek.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi, Türkiye Bilimler Akademisi Şeref Üyesi ve birçok ulusal ve uluslararası düzeyde ödül kazanan Prof. Dr. Sadık Kakaç, 5 Temmuz 2023 tarihinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda "Türkiye'de Enerji Sistemleri" başlıklı bir eğitim verecek. Eğitimde yenilenebilir enerji kaynakları, jeotermal enerji, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, hidroelektrik güç, yakıt pilleri ve hidrojen gibi konular ele alınacak.

SADIK KAKAÇ KİMDİR?

1932 yılında Çorum'da doğan Sadık Kakaç, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nden 1955 yılında mezun oldu. Massachusetts Institute of Technology'de makina mühendisliği ve nükleer enerji alanlarında S. M. derecelerini, University of Manchester'da ise doktora derecesini alan Kakaç, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde doçent, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde ise profesör olmuştur.

Yüksek öğretim kariyeri boyunca birçok görevde bulunan Sadık Kakaç, TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği, NATO Bilim Komitesi'nde temsilcilik, Türkiye Atom Enerjisi Komisyonu Genel Sekreterliği gibi görevleri üstlenmiştir. Shang-hai Elektrik Enerjisi Enstitüsü Onur Profesörü, Xian Jiatong Üniversitesi Onur Danışmanı, Rusya Federasyonu Bilimler Akademisi yabancı üyesi, Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi olan Sadık Kakaç, bilimsel dergilerin editörlüğünü de yapmaktadır.

Sadık Kakaç birçok ödül kazanmıştır; Alexander von Humboldt Ödülü (Almanya), Türk-Amerikan Bilim Adamları Birliği Bilim Ödülü, Amerika Makina Mühendisleri Birliği (ASME) Isı Transferi Ödülü, Uluslararası Isı ve Kütle Transferi Merkezi (ICHMT) Hizmet Ödülü, ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Hizmet Ödülü bunlardan sadece bazılarıdır. Kakaç, 2000 yılı TÜBİTAK Hizmet Ödülü sahibi olmuş ve Miami Üniversitesi'nde çalıştıktan sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde görev yapmaya başlamıştır. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim