Sahne aldığı bir konserde, kadınların Türkiye'de yaşadığı güvensizlik ve korku üzerine sert ifadeler kullanan Hadise, kadınların sokakta dahi korkusuzca yürüyemediğini belirterek, ülkede acil değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı.

Pınar Altuğ’un yaşını duyanlar şaşırdı! Pınar Altuğ’un yaşını duyanlar şaşırdı!

Son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çeken Hadise, sahnede yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi: "Biz kadınlar rahatlıkla arabamıza yürüyemeyecek miyiz? Arabaya yürümek bile bizleri korkutuyorsa demek ki bu ülkede çok acil bir şeyler değişmeli. Biz bunun için yalvarmak zorunda mıyız?" sözleriyle kadınların maruz kaldığı korkuyu ve güvensizliği gündeme taşıdı.

Hadise ayrıca, yaşadığı bir anıyı paylaşarak, "Kız arkadaşımla bir arkadaşımızdan çıktık, arabaya yürüyoruz ve biz korkuyoruz. Arabaya yürümek bile bizleri korkutuyorsa... Korkarak mı yürüyeceğiz sokaklarda? Umarım bizi duyuyordur devlet. Devlet bize sahip çıkmalı" ifadelerini kullandı.

Son olarak İstanbul'da İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil, Mersin’de Sonay Öztürk, Diyarbakır’da Bedriye Işık erkek şiddeti sonucu hayatını kaybetti. Bu olaylar, kadın cinayetlerinin hız kesmeden devam ettiğini ve alınan önlemlerin yetersiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kadınlar, her fırsatta güvende olmadıklarını haykırarak daha fazla koruma talep ediyor.

Toplumda kadın cinayetlerine karşı yükselen bu tepkiler, yetkililerin daha etkili adımlar atması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Kaynak: GAMZE KOÇAK