İsviçre medyasında yer alan haberlere göre, Thomas cinayeti işledikten sonra, Joksimovic'in cesedini testere, bıçak ve bahçe makasıyla parçalara ayırıp, blenderdan geçirdi. Olay, İsviçre'nin Basel kentindeki Binningen ilçesinde Şubat 2024'te gerçekleşti.

Cinayetin ardından Thomas, polise teslim oldu ve eşini öldürdüğünü itiraf etti. Ancak mahkemede serbest bırakılma talebinde bulunan Thomas'ın bu isteği, İsviçre Yüksek Federal Mahkemesi tarafından reddedildi.

Nefsi Müdafaa İddiası

Thomas, mahkemede yaptığı savunmada, olayın nefsi müdafaa sonucu gerçekleştiğini iddia etti. İddiaya göre, Joksimovic'in kendisine bıçakla saldırdığını öne süren Thomas, eşini savunma amacıyla öldürdüğünü söyledi. Ancak mahkeme, Kristina Joksimovic'in boğularak öldürüldüğüne hükmetti.

İlk ifadesinde, eşini ölü bulduğunu söyleyen Thomas, paniğe kapılarak cesedi parçaladığını iddia etti. Ayrıca ceset parçalarını kimyasalla eritmeye çalıştığı bilgisi de medyada yer aldı.

Kristina Joksimovic, modellik kariyerinin yanı sıra İsviçre'de düzenlenen bir güzellik yarışmasında finale kadar yükselmişti. 2017 yılında Thomas ile evlenen Joksimovic'in vahşi bir cinayete kurban gitmesi, ülkede büyük yankı uyandırdı.

Afyonkarahisar'da hırsızlık suçlarından aranan şahıs yakalandı Afyonkarahisar'da hırsızlık suçlarından aranan şahıs yakalandı

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ