85 yaşındaki Cıvaoğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da ünlü bir restoranda dengesini kaybedip düşerek başını çarpmış ve hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. Ünlü gazeteci, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Güneri Cıvaoğlu Kimdir?

1939 yılında Ankara'da doğan Güneri Cıvaoğlu, uzun yıllar Türk basınının önemli figürlerinden biri olarak çalıştı. Gazeteciliğe öğrencilik yıllarında Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak adım atan Cıvaoğlu, ilerleyen yıllarda Türkiye'nin önde gelen gazetelerinde ve televizyon kanallarında önemli görevlerde bulundu.

Cıvaoğlu, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (TRT) kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi gören Cıvaoğlu, Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptı ve Güneş gazetesinin kurucu ortakları arasında yer aldı. 1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cıvaoğlu, Show TV'de de yöneticilik görevinde bulundu.

1996 yılından itibaren Milliyet gazetesinin başyazarı olarak görev yapan Cıvaoğlu, televizyon dünyasında da geniş bir izleyici kitlesine hitap etti. Kanal D'de ana haber bültenini sundu ve "Durum" adlı programla izleyici karşısına çıktı. Cıvaoğlu, özellikle "Şeffaf Oda" programıyla televizyon dünyasında uzun yıllar adından söz ettirdi.

"Türk Dünyasında Kültürel Miras ve Korumu" konferansı  gerçekleştirildi "Türk Dünyasında Kültürel Miras ve Korumu" konferansı gerçekleştirildi

Kaynak: İHA