AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanımız, Sosyal Güvenlik Bakanımız ve genel başkan vekillerimizle beraber bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık, onlar üzerinde çalıştık. Emeklilik sistemimize getireceği yük ve bunun karşılığındaki bütçe imkanlarını analiz ettik. Ortaya bazı rakamlar çıktı" dedi.

Cumhurbaşkanına Arz Edilecek

Bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanına sunacaklarını belirten Güler, "Tahmin ediyorum yarın vergi mevzuatımız da var. Onlarla birlikte yarın Meclis Başkanlığımıza bunu arz etmeyi düşünüyoruz. Bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim. Bazı alternatifler var" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek: 2025'in sonunda enflasyon yüzde 20'nin altına inecek! Bakan Şimşek: 2025'in sonunda enflasyon yüzde 20'nin altına inecek!

Gözler Meclis Başkanlığına Çevrildi

Güler'in açıklamalarına göre, emekli maaşlarına ilişkin teklifin ayrıntıları ve alternatifler, yarın Meclis Başkanlığına sunulacak. Bu gelişmeler, emekli maaşlarının artırılması konusunda atılacak adımların yakında netleşeceğine işaret ediyor.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ