Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki Adnan Bala, motosikletiyle gezdirdiği ve bir yere giderken omzunda taşıdığı horozu 'Beşbeş' ile dikkat çekiyor. Özellikle motosikletle gezmeyi seven Beşbeş, çevredeki insanların ilgisini çekiyor ve merakla izleniyor.

Gören dönüp bir daha bakıyor!

Çiftin Farklı Hayvan Sevgisi

Adnan Bala ve eşi Kerime Özdemir, 'Brahma' cinsi horozları Beşbeş'i çocukları gibi her yere götürüyorlar. Çift, Beşbeş'in yanı sıra Kuki, Muzur, Edi ve Büdü adını verdikleri bir horoz ve üç tavuk daha besliyor. Özdemir, "Beşbeş, bizim her şeyimiz. Onu her yere götürüyoruz, motosikletle gezmeyi çok seviyor" dedi.

Horoz Beşbeş’in Özel Yeri

Çiftin evlerinin bir odasında kümes hayvanlarına ayırdıkları özel bir bölüm bulunuyor. Kerime Özdemir, özellikle Beşbeş'in kendileri için ayrı bir yeri olduğunu belirtiyor. Özdemir, "O bana hediye geldi, ben de onu eşime verdim. Motoru çok seviyor, onsuz yapamaz" dedi.

Gören dönüp bir daha bakıyor!

Beşbeş'in Günlük Rutinleri

Adnan Bala, Beşbeş’in günlük bakımını titizlikle yapıyor. "Sabah kalkıyorum, yemlerini sularını veriyorum. Çayımı içiyorum, onların müziklerini açıyorum. Müzik dinlemeyi seviyorlar, televizyon izliyorlar. Beşbeş’i haftada bir iki kez yıkıyorum, özel ilaçları var" dedi.

İnsanların Tepkileri

Horozu motosikletle veya omzunda gezdirirken görenlerin şaşkınlık yaşadığını belirten Kerime Özdemir, "Motorla gezdiği için insanların ilgisini çekiyor. 'Kedi, köpek gördük ama böyle horoz ilk defa görüyoruz' diyorlar. Denize, yaylaya, çalıştığım yere her yere götürüyorum. Ayrı bir dünya benim için, ayrı bir zevk" diye konuştu.

Gören dönüp bir daha bakıyor!

Kümes Hayvanlarının Yaşamı

Çiftin evlerinde, Beşbeş ile birlikte diğer kümes hayvanlarının da özel bir yeri var. Kerime Özdemir, "Hepsi beni hayata bağlıyor. Kedi, köpek besleyen insanlar var ama ben kümes hayvanları besliyorum. Bir oda onlara ait, kümesleri var, her şeyleri var" dedi.

Beşbeş'in Hayata Katkısı

Kerime Özdemir, Beşbeş’in ve diğer kümes hayvanlarının kendisini hayata bağladığını ifade etti. "Yolda görenler şaşırıyor, fotoğrafını çekiyorlar. 'Satılık mı?' diye soruyorlar; hayır canımı istesinler vermem. Gittiğimiz her yere götürüyoruz. Beşbeş, Erdemli'ye kadar motorun üstünde gider, çünkü motor hastası benim oğlum" dedi.

AFYONLU ÖĞRENCİLER TEKNOFEST 2024'TEN BİRİNCİLİKLE DÖNDÜLER: ÖDÜLÜ ERDOĞAN VERDİ! AFYONLU ÖĞRENCİLER TEKNOFEST 2024'TEN BİRİNCİLİKLE DÖNDÜLER: ÖDÜLÜ ERDOĞAN VERDİ!

Gören dönüp bir daha bakıyor!

Beşbeş’in Eşsiz Yeri

Adnan Bala ve Kerime Özdemir çifti, horozları Beşbeş’i ve diğer kümes hayvanlarını evlatları gibi görüyorlar. Onlarla birlikte vakit geçirmek, çiftin hayatına renk katıyor ve onların mutluluğunu artırıyor. Beşbeş, motosiklet sevdasıyla çiftin yaşamında özel bir yere sahip.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ