Pitbull dehşeti kamerada! Pitbull dehşeti kamerada!

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (AFSÜ) Plastik Cerrahi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Salih Kavuncu tarafından yürütülen başarılı operasyon, genç adamın iyileşme sürecine girmesini sağladı. İki aşamalı operasyonun ardından 3 hafta içinde Burakhan Aşan adındaki genç, yeni kulak kepçesine ulaşacak.

Dr. Kavuncu, ameliyatla ilgili olarak çeşitli teknik ve materyal seçenekleri arasında, hastanın kendi kıkırdak dokusunu kullanmaya karar verdiklerini ve bu prosedürün kliniklerinde ilk kez uygulandığını belirtti. Ayrıca bu tip rahatsızlıkların yaygın olduğunu ve hastaların tedavi için uygun yer bulma konusunda sıkıntı çektiğini vurguladı. Kavuncu, erken müdahalenin önemine değinerek, üniversite olarak bu konuda destek olacaklarını ifade etti.

Operasyon geçiren Aşan ise duygularını paylaştı: Kulağının anne karnındayken yaşanan olaylar sebebiyle gelişmediğini belirten Aşan, düzeltilen fiziksel görünümün kendisine toplum içinde daha iyi hissettireceği umudunda. Küçümseyici bakışlardan rahatsız olduğunu paylaşan Aşan, ameliyat sayesinde geçmişe dönüp gülümseyeceğini dile getirdi. Bu başarılı ameliyat, hem Aşan için hem de benzer sorunlar yaşayan birçok kişi için yeni umutların kapısını aralamış durumda. AA

Editör: Fadime Özkaran