İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda gerçekleştirilen ICETAS 2024’ün açılışına; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Gazi Üniversitesi Teknoloji Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bekir Yalçın, Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, Japonya Nagoya Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hidetoshi Miyazaki ile birlikte uluslararası öğretim elemanları, öğrenciler, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

10 FARKLI ÜLKEDEN AKADEMİSYEN

Milletvekili Özkaya: "Afyon’da Yol Kazası, En Kısa Sürede Düzeltilecek" Milletvekili Özkaya: "Afyon’da Yol Kazası, En Kısa Sürede Düzeltilecek"

ICETAS 2024 konferansının açış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, 7 yıl önce temelleri atılan ICETAS konferansın isim babası olarak ICETAS’ın hem AKÜ hem de Teknoloji Fakültesi adına uluslararası bir marka değeri yaratmasından büyük gurur duyduğunu belirtti. Erol,  “Konferansımız bu yıl aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Polonya, Romanya, Gürcistan, Umman, Bulgaristan, Arnavutluk, Japonya, Hindistan ve Türkiye gibi 10 ülkenin katılımıyla gerçekleşiyor. Katılımcıların bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

FARKLI DİSİPLİNLER YER ALIYOR

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise ICETAS’a ev sahipliği yaparak, mühendislik ve uygulamalı bilimler alanında bilgi paylaşımını teşvik etmek, yenilikçi yaklaşımları desteklemek ve bilimin ışığında geleceğin inşasına katkıda bulunmanın büyük onur olduğunu söyledi. AKÜ’de 7.’si gerçekleştirilen konferans serisinin mühendislik teknolojileri ve uygulamalı bilimler alanında uluslararası bilimsel iş birliğini teşvik eden, yıllar içerisinde saygın bir gelenek haline gelmiş bir platform olduğunu belirten Karakaş, şunları söyledi:  “2016 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesinde başlayan bu serüven, Romanya’dan Kuzey Makedonya’ya, Ukrayna’dan Bosna Hersek ve Arnavutluk’a kadar genişleyerek farklı ülkelerde bilimin sınırlarını aşan bir köprü görevi görmüştür. Bu yıl da konferansta Amerika, Japonya, Hindistan, Romanya, Polonya, Umman ve Gürcistan’dan alanında uzman bilim insanlarını konuk ediyoruz. Bu yılki bildiri konuları arasında; metalürji ve malzeme, elektrik-elektronik, endüstri 4,0, makine mühendisliği, askeri ve sivil havacılık ve sporun yanında çağımızın en çok gündeminde olan yapay zeka-derin öğrenme ve makine öğrenmesi konular yer alıyor.”

GENÇLER SESLERİNİ DUYURACAK

Konferansın mühendislik ve uygulamalı bilimlerin farklı disiplinler arasında nasıl bir köprü görevi görebileceğini somut örneklerle ortaya koyacağını dile getiren Karakaş,  “Yapılacak oturumlar, poster sunumları ve atölye çalışmaları, bilgi paylaşımının yanı sıra inovatif düşüncelerin ortaya çıkmasına da olanak tanıyacak. Ayrıca, genç araştırmacılar için oluşturulan platformlar, onların seslerini duyurması ve bilim dünyasında yerlerini alması açısından büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı. AKÜ olarak bilimin evrensel müktesebatına katkıda bulunmayı temel bir misyon olarak benimsediklerini ifade eden Karakaş,  “Hemen her hafta benzerlerini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, ifade ettiğim misyonun somut bir yansımasıdır. İnancım odur ki bu konferans, yalnızca bugünümüz için değil, aynı zamanda geleceğimiz için de bir kilometre taşı olacaktır” diye konuştu.

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir konuşmasında konferans ve sempozyumların sürdürülebilir olmasının yanında 2 temel görevi olduğunu da söyledi. Gazi Üniversitesi Teknoloji Dekanı Prof. Dr. Musa Atar ise inovasyon körlüğü adlı sunumunda gelecekte yapay zekanın hangi sektörlerde faaliyet göstereceği hakkında bilgiler aktardı. Japonya Nagoya Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hidetoshi Miyazaki’nin sunumunun ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, ICETAS 2024 konferansına katkısı olan kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN