Gazi Osman Tekeş, hayvan sevgisinin yaygınlaşması gerektiğini belirterek, "Sokak hayvanları da can taşıyor, onların da bizim gibi yiyeceğe ve sevgiye ihtiyaçları var" diyerek toplumun daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı. Tekeş, bu davranışıyla bölgedeki hayvanseverlerin gönlünde taht kurdu. 

Afyon polisi kaçakçıları affetmedi! Afyon polisi kaçakçıları affetmedi!

ŞARKÜTERİ SAHİBİ DE DESTEK VERİYOR

Şarküteriden sürekli alışveriş yaparak sokak hayvanlarını besleyen Tekeş’in bu davranışı, şarküteri sahibi Birol Özkaran tarafından da takdirle karşılanıyor. Özkaran ODAK’a yaptığı açıklamasında, "Osman Tekeş’in bu örnek tavrını destekliyoruz. Onun sayesinde sokak hayvanlarına daha fazla yardım etme bilinci kazandık" ifadelerini kullandı.

"LOKUM OSMAN" LAKABI İLE TANINIYOR

Gazi Osman Tekeş’in, geçmişte GATA’da tedavi gördüğü sırada diğer hastalara Afyonkarahisar’dan getirdiği lokumlar nedeniyle "Lokum Osman" lakabıyla tanındığı da öğrenildi. Bu lakabı, Tekeş’in hem yardımseverliğini hem de insanlara olan yakın ilgisini bir kez daha ortaya koydu.

GAZİ OSMAN TEKEŞ KİMDİR?

16.09.1991 tarihinde askerlik görevini Van’da yapan Jandarma Er Osman Tekeş, BTÖ mensubu teröristlerle mücadele esnasında EYP'nin patlaması sonucu ağır yaralanarak malul gazi oldu. Tekeş’in bir ayağı ampute, diğer ayağı ise yaralı. Aynı zamanda iki gözünde de görme kaybı bulunuyor. Tüm bu zorluklara rağmen, Gazi Osman Tekeş, örnek davranışlarıyla topluma katkı sağlamaya devam ediyor.

Kaynak: ÖZEL HABER: FADİME ÖZKARAN