Afyon’da kaza geçiren Japon turistler hakkında son durum ne? Afyon’da kaza geçiren Japon turistler hakkında son durum ne?

Dilekçeyi Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunan Garipoğlu, Karabulut ailesinin avukatının daha önce talep ettiği "fethi kabir"in yasal mevzuat kapsamında reddedildiğini belirtirken, Adalet Bakanına sorulan bir sorunun ardından bu kararın tekrar gündeme geldiğini aktardı.

Garipoğlu dilekçesinde, medyada ailesine yönelik gerçeği yansıtmayan ithamlar nedeniyle toplumun linç girişimine maruz kaldıklarını belirtti. Cem Garipoğlu'nun mezarının yeniden açılıp, "fethi kabir" ve "DNA eşleştirmesi" ile gerçeklerin ortaya çıkarılmasını talep etti.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Çağlayan Adliyesi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Cem Garipoğlu'nun ölmediği ve kaçırıldığına dair genel bir kanı var. Hukuk fakültesi öğrencilerinden sivil toplum kuruluşlarına, yazılı-görsel basına ve kitle iletişim araçlarına kadar herkes bu konuda bir fikir birliği içinde. Dolayısıyla böyle bir durumda mezarın açılması ve fethi kabir işlemi yapılması gerekiyor." dedi.

Epözdemir, ayrıca Garipoğlu'nun mezarının açılmamasına ilişkin meşru bir gerekçe kalmadığı görüşünü paylaştı.

Editör: Duygu Özger