Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun,İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, il protokolü, ünlü şefler ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

1 4 28092024144405 8 1024 768

“CUMHURİYETİMİZİN TEMELLERİ BU TOPRAKLARDA ATILDI”

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu toprakların sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Başkan Köksal, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer, bu topraklarda şekillenmiş, Cumhuriyet’in temelleri burada atılmıştır. Biz de bugün, Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmanın ve mutfağımızı dünyaya tanıtmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Müftü İmamoğlu, Selçuklu Camii'nde Cuma Vaazı ve Hutbe Verdi Müftü İmamoğlu, Selçuklu Camii'nde Cuma Vaazı ve Hutbe Verdi

1 1 28092024144405 3 1024 768

 “GELENEĞİN İZLERİ, GELECEĞİN LEZZETLERİ SLOGANI İLE GEÇMİŞTEN GELECEĞE YOLCULUK”

Bu yıl festivalin sloganı olan “Geleneğin İzleri, Geleceğin Lezzetleri” ile sadece gastronomi dünyamızı değil, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet değerlerini de geleceğe taşıdıklarını ifade eden Başkanımız Burcu Köksal, Afyonkarahisar mutfağının, her biri tarihî ve kültürel bir miras niteliğinde olan tatlarıyla, geçmişi geleceğe bağlayan bir köprü olduğuna dikkat çekti.

“AFYONKARAHİSAR 114 METRE UZUNLUĞUNDAKİ AFYON LOKUMU İLE GUİNNESS REKORU KIRDI”

Başkan Burcu Köksal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Afyonkarahisar, tarih boyunca farklı medeniyetlerin buluşma noktası olmuş ve bu zenginliği mutfağına da yansıtmıştır. Bu zenginliği bugüne taşımak ve dünyaya tanıtmak en önemli görevlerimizden biridir. Bu festivalle Afyonkarahisar’ımızın ekonomik kalkınmasına, yerel üreticilerimize ve kadın emeğine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tarihi Uzun Çarşı’da 114 metre uzunluğunda Afyon Lokumu ile Cumhuriyetimizin 101. yılına yakışır Guinness Rekoru kırmamızın gururunu yaşıyoruz. Bu rekor, sadece lezzetin ötesinde, Afyonkarahisar’ın kültürel ve gastronomi mirasının uluslararası alanda tanıtılması açısından büyük önem taşıyor." diye konuştu.

1 3 28092024144405 7 1024 768

“KADINLARIN VE GENÇLERİN GÜCÜNÜ YANSITAN FESTİVAL”

Festivalle kadınlarımızın üretimdeki gücünü ve gençlerimizin yenilikçi bakış açısını destekleyen bir etkinliğe ev sahibi yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Afyonkarahisar’ın mutfak zenginlikleri, yerel üreticilerimizin emeği ve gençlerimizin katkılarıyla dünya çapında daha güçlü bir kimlik kazanıyor. Gastronomi sadece bir beslenme şekli değil, kültürel bir mirastır ve bu mirası yaşatmak, bizlerin en büyük sorumluluğudur. Bu akşam da (dün) geleneğin izlerinde yol alırken, geleceğin lezzetlerini birlikte keşfedeceğiz. Bu festival yalnızca gastronomi kimliğimizi pekiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda Afyonkarahisar’ımızın ulusal ve uluslararası düzeydeki tanıtımını artırma, turizmi canlandırma ve ekonomik kalkınmamıza katkı sağlama misyonunu da taşıyor. Afyonkarahisar’ı ve mutfağımızı daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, destek veren sponsorlarımıza ve tüm katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. Lezzet dolu bir gece geçirmenizi diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN