Fransız aktivist Claude Cazes, Türkiye'deki 7 Şubat depreminin ardından Fransa'dan Türkiye'ye kadar uzanan dayanışma yolculuğunda Sultandağı'na ulaştı. Sultandağı İlçe Müftülüğü, depremzedelere destek olmak için bu anlamlı yolculuğa çıkan önemli bir misafiri ağırladı. Cazes, bugün İlçe Müftüsü Saim ÖzbaKIR'ın konuğu olarak Sultandağı'ndaki ziyaretine bir mola verdi.

Aktivist Claude Cazes

Afyonlu Astsubay hayatını kaybetti! Afyonlu Astsubay hayatını kaybetti!

Cazes, günlük ortalama 42 kilometre koşarak veya yürüyerek toplamda 73 gün süren maratonunda Türkiye'nin farklı bölgelerinden geçerek Sultandağı'na vardı. Misafirperverlik gösteren İlçe Müftüsü tarafından ağırlanan Cazes, burada kısa bir süre dinlendi ve komşu ilçe Akşehir'e doğru uğurlandı.

Claude Cazes, bu zorlu maratonun sonunda Türk halkını "koca yürekli, yardımsever ve misafirperver" olarak tanımlayarak İlçe Müftüsüne teşekkürlerini dile getirdi. Sultandağı'nın ardından Akşehir'e geçiş yapacak olan Cazes, depremzedeler için gösterdiği bu dayanışma ve çabasını sürdürecek. Cazes'in bu anlamlı yolculuğu ve dayanışması, Türkiye'deki ve uluslararası toplumda övgüyle karşılandı.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN