Afyonkarahisar şehri, kaligrafi sanatının çağdaş bir temsilcisi olan Khaled Al Saai'nin yeni sergisini ağırlıyor.

"Sırlı Harfler" adı verilen sergide Al Saai'nin, farklı kaligrafi teknikleriyle oluşturduğu eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, sanatçının duygu ve düşüncelerini aktardığı, geleneğin ve yeniliğin iç içe geçtiği eserlerle dolup taşıyor.

Usta sanatçı, Ahmed Karahisari'nin izlerini sürerek onun eserlerinden ilham alıyor ve bu eserleri modern bir yorumla tuvallerine taşıyor. Khaled Al Saai, Ahmed Karahisari'nin doğduğu topraklarda onun "Sırlı Harfler"ini yeniden hatırlamak, saygıyla anmak ve anlatmak adına Karahisari'nin eserlerini yeni bir bakış açısıyla yeniden yorumluyor.

Kaligrafi ustası, eğitimini 1997'de Şam Güzel Sanatlar Üniversitesinde yüksek lisans derecesi ile tamamlamış ve hemen ardından 1998'de İslam Tarihi Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi IRCICA'da hat sanatı üzerine eğitim almıştır.

Dünya çapında tanınan birçok üniversite, Kolej ve Enstitüde Arap sanatı, kültürü, kaligrafi ve hat sanatı üzerine dersler veren Al Saai, tecrübesini akademik alana da taşımıştır.

Khaled Al Saai kaligrafinin, bir ülkenin görsel ve ruhani mirasının önemli bir parçası olduğunu vurguluyor. İslam topluluklarında derin kökleri olan sanat, Rönesans'la eş zamanlı gelişen Osmanlı sanat sürecinde Ahmed Karahisari'nin yenilikçi eserleriyle ilham vermeyi sürdürmektedir.

Al Saai, Karahisari'nin hat sanatındaki klasik akımlara getirdiği yenilikçi yaklaşımı övgüyle anıyor

Al Saai kendi sanatında da benzer bir yaklaşım sergiliyor; harfleri görsel bir biçimlendirme malzemesi olarak değerlendiriyor ve eserlerini farklı doğal elementlerle ve soyutlamalarla zenginleştiriyor.

"Sırlı Harfler" sergisi, sanatçının Ahmed Karahisari'den aldığı ilhamı ve çağdaş yorumları ile tuvallerindeki modernizmi ve klasisizmi harmanladığını gözler önüne seriyor. Khaled Al Saai'nin hat sanatındaki içsel canlılığın ve dinamik potansiyelinin modern sanatla birleştirilmesi izleyicilere duygusal bir yükseliş yaşatıyor.

Sanatçının çalışmaları, grafiksel yoğunluk ve ritimli hareketlerle dikkat çekiyor. Al Saai'nin postmodern eserlerinde, harflerin görsel gücünü konuşlandırarak, sonsuzluk arayışını ve naif fakat cesur bir yaklaşımı birleştiriyor, izleyiciyi ise bilinçlendirme ve algıyı yükseltme yönünden etkiliyor.

Harfleri estetik değerlerle sunarak, kaligrafinin sınırsız potansiyelini kanıtlıyor ve izleyicilerine sanatın evrensel dilini farklı bir boyutta hissettiriyor.