İstanbul merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında 15 sosyal medya fenomenine yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonda, aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da bulunduğu 24 şüphelinin gözaltına alınmasının ardından, soruşturma derinleşti.

15 FENOMENİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Bülent Ersoy türkiye güzeline laf çarptı! Bülent Ersoy türkiye güzeline laf çarptı!

Soruşturmanın içeriğine dair detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Polat çiftinin 2019 yılında "Şampiyonlar Ligi" etkinliğinde yer alan fotoğrafında gözüken 15 fenomenin kimlikleri tespit edilmişti. Bu sosyal medya fenomenlerine Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı uygulandı.

Savcılığın talebini kabul eden Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği sosyal medya fenomenleri Eylül Öztürk, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Ela Göz, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammet Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut, Habip Özsefil, Huri Özsefil ve Özge Duman'a yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

Soruşturmanın başka bir ayağında ise sosyal medya fenomeni Özlem Altınok Öz ve eşi Tayyar Taylan Öz çifti ile Özlem Öz'ün annesi Hayriye Altınok'a da yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda elde edilen dijital materyaller ve defterlerdeki incelemelerle MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, firmalar arası yapay ticaret ve sahte faturalarla 200 milyon lira değerinde bir kaynak aktarımı tespit edildi.

Operasyonlar ve eşzamanlı baskınlar sonucunda, Polat çiftinin yanı sıra 24 şüpheli gözaltına alınmış ve şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı. Yapılan soruşturma genişleyerek, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verildi. İstanbul merkezli örgütlenmenin yarattığı finansal ağ, emlak alımı ve lüks araç temini gibi faaliyetlerle daha net bir şekilde gün yüzüne çıkmaktadır.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti.

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı.

Hakimlik 27 şirkete ise kayyum atanmasına hükmetmişti.

Editör: Tuğba Özkan