Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sonbahar ve kış aylarında doğalgaz faturalarında sıkıntı yaşayan dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla “Doğalgaz Tüketim Desteği” uygulamasını başlattı. 3294 Sayılı Kanun uyarınca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından belirlenen doğal gazın mevcut olduğu il/ilçelerde ikamet eden hak sahibi vatandaşlara 7 ay boyunca toplam 3.500 TL’ye kadar destek sağlanacak.

Hizmet Üretim Endeksi temmuzda yıllık yüzde 0,1, aylık yüzde 0,2 azaldı! Hizmet Üretim Endeksi temmuzda yıllık yüzde 0,1, aylık yüzde 0,2 azaldı!

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

E-Devlet sisteminde resmi adreslerinde konut doğalgaz aboneliği bulunan vatandaşlar, açıklanan sosyal yardım ödemesine başvuruda bulunabiliyor. Başvuru sahiplerinin resmi adreste kimlik belgesi ve doğalgaz faturası veya konut aboneliğini gösteren ön ödemeli sayaç kartını ibraz etmeleri yeterlidir.

Doğal gaz tüketim desteğinin miktarı, ekim ayından mayıs ayına kadar olan 8 aylık dönemde uygunluk kriterlerinin karşılanması halinde yıllık 1.500 TL ile 3.500 TL (aylık 188-438 TL) arasında, illere göre değişiklik gösterecek. Ödemeler aylık olarak hesaplanacak ve iki ayda bir hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacaktır.

Hükümet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, özellikle soğuk aylarda maddi sıkıntı yaşayan hanelerin doğal gaz giderlerinin yükünü hafifleterek, kışı daha rahat geçirmelerini sağlayarak onlara yardımcı olmayı hedefliyor.

Faturasını ödeyemeyen kimliğiyle başvuruya koşacak! Devletten 3500 TL fatura yardımı müjdesi

Kaynak: GAMZE KOÇAK