Savunma Sanayi Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı, TBMM Savunma Sanayi Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve Dışişleri konularına hakim bir isim olan 65’nci Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Suriye sıkıntısıyla ilgili çözüm önerisinde bulundu.

Eski Bakandan Suriye sorununa 4 maddelik çözüm önerisi!

Başkan Özlü bu konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, Suriye sorununun dört maddelik bir uzlaşma metni imzalanarak çözülebileceğini söyledi.

TÜRKİYE VE SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLARI TARAFINDAN İMZALANMASI GEREK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Rusya Devlet Başkanı öncülüğünde Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanları tarafından imzalanması gereken bir Mutabakat Muhtırası metni üzerinde durdu. Özlü, bu mutabakatın aşağıdaki dört hususu içermesi gerektiğini belirtti:

1-Suriye Yönetiminin Genel Af İlanı: Suriye yönetimi, kapsamlı bir genel af ilan etmelidir.

2-Suriye Vatandaşlarının Geri Kabulü: Türkiye'de yaşayan tüm Suriye vatandaşlarını ön şartsız olarak ülkesine kabul etmelidir.

3-Toprak Bütünlüğüne Saygı: Türkiye ve Suriye, birbirlerinin toprak bütünlüğüne saygı göstermeli ve muhalif ile bölücü terör örgütlerine kendi ülkelerinde izin vermemelidir.

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

4-Altyapı ve Üstyapı Yeniden İnşası: Suriye'de iç savaş nedeniyle tahrip olan tüm altyapı ve üstyapılar, Türk firmalarınca yeniden inşa edilmelidir. Bu amaçla Türkiye, Suriye'ye Eximbank kredisi açmalıdır.

Başkan Özlü, bu mutabakatın gerçekleşmesinin hem iki ülke için, hem de bölge ve dünya için en doğru adım olacağını ifade etti.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ