Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu mesajında, “15 Temmuz, ülkemizin demokrasi mücadelesinin en önemli kırılma noktalarından biridir. O gece, Aziz Milletimiz; kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla yıllar boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmıştır. 15 Temmuz gecesi adeta Türk Milletinin yeniden dirilişidir.Aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsünde; ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen aziz vatandaşlarımız büyük bir kahramanlık göstermiştir. Hain darbe teşebbüsünde şehit olan 251 vatan evladına Allah’tan rahmet niyaz ediyorum, gazilerimize Allah’tan sıhhat, afiyet ve hayırlı bir ömür temenni ediyorum.Üzerinde hür bir şekilde nefes aldığımız, yaşadığımız, hayatımızı sürdürdüğümüz bu topraklar bize şehit ve gazilerimizin emanetidir. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklar, aynı zamanda dünyanın en büyük şehitliğidir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerinin fedakârlıkları sayesinde dimdik ayaktadır”

Milletimiz (1)

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ

Prof. Dr. Eroğlu, “Türkiye, demokratik ve hür bir ülkedir. Ancak yabancı istihbarat teşkilatlarının güdümünde ülkemizi bölmek, parçalamak ve hatta işgal ettirmek için kullanılan tarihimizin en sinsi ve en alçak hain FETÖ terör örgütü, bundan tam 8 yıl önce 15 Temmuz 2016 gecesi tarihimizin en hain ve kanlı darbe girişiminde bulunmuştur. Anadolu’nun fedakâr, cefakâr insanlarının temiz, masumane ve dini duygularını istismar eden bu alçak ve hain örgüt; en büyük ihaneti yapmıştır.15 Temmuz’daki darbeye teşebbüs eden caniler, egemenliğimizin ve demokrasimizin timsali olan Türkiye Büyük Millet Meclisini dahi bombalama alçaklığını göstermişlerdir. Hamdolsun, milletin iradesine de evine de uzanan eller, bizzat millet tarafından kırılmıştır. Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kâr kalmamıştır.Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde; FETÖ terör örgütü başta olmak üzere PKK, DEAŞ, YPG gibi bütün terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden hiçbir unsura asla müsaade etmeyecektir” dedi.

Milletimiz (3)

KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ

Türk Milletinin kahramanlığından bahseden Prof. Dr. Eroğlu, “FETÖ Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016 günkü darbe teşebbüsü, aziz milletimizin feraset ve kahramanlığı ile önlenmiştir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve halkı meydanlara çağırması ülkemizin işgal girişiminin önlenmesinde çok etkili olmuştur.Ayrıca hükümetimizin ve milletvekillerin direnişini de takdirle anmak gerekir. Allah bir daha böyle ihanetler ve hainlikleri milletimize yaşatmasın. Kahraman milletimizin vatan, bayrak ve ezan aşkı ile şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacak ve minarelerden ezanlar her daim okunacaktır.O tarihlerde Orman ve Su İşleri Bakanı olduğumdan o günleri bizzat yaşadım” dedi.

Milletimiz (2)

GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ

“15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” diyen Eroğlu, “15 Temmuz ihanetini ve aziz milletimizin bu ihanete verdiği cevap bizim için nesilden nesile aktarılması gereken kutlu bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak ise hepimizin boynunun borcudur. O karanlık gecede okunan ezanlar ve selalar kalplerimizi nasıl bütünleştirdiyse, inşallah bundan sonra da aynı inançla aynı heyecanla aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Hain darbe teşebbüsünde şehadet şerbeti içen 252 kahraman şehidimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gösteren başta bütün vatandaşlarımız olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman askerlerine, Emniyet Teşkilatımızın kahraman polislerine de şükranlarımı arz ediyorum. Yüce Rabbimiz böyle acıları Aziz Milletimize yaşatmasın. Şanlı Bayrağımız, bu topraklarda ve mavi vatanımızda ilelebet dalgalanacaktır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun” dedi.

Yapılan projeler değerlendirildi! Yapılan projeler değerlendirildi!

Milletimiz (4)

Kaynak: GAMZE KOÇAK