Erdoğan, "Giderek şımaran, giderek azgınlaşan İsrail durdurulmadığı takdirde bu yayılmacılığın nereye uzanacağını tahmin edebiliyoruz" dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve diğer uluslararası örgütlerin İsrail'in eylemleri karşısında büyük bir acziyet içinde olduğunu belirterek, "İsrail'in şımarıklıkları karşısında nasıl büyük bir acze düştüklerini hep beraber yüzümüz kızararak takip ettik" ifadelerini kullandı.

İndirimli ürünleri almak için birbirlerini ezdiler! İndirimli ürünleri almak için birbirlerini ezdiler!

İsrail'in 7 Ekim 2023'te başlattığı Gazze saldırıları sonucunda binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, bu sürecin insanlığın vicdanını yaraladığını vurguladı. Filistin ve Lübnan'da öldürülen sivillerin sadece insanlar değil, aynı zamanda insanlığın vicdanı olduğunu belirtti.

FİLİSTİN DAVASINA DESTEK

Erdoğan, Türkiye'nin her zaman Filistin davasının ve Filistin halkının yanında olacağını vurgulayarak, "Tüm imkansızlıklara rağmen vatan topraklarını kahramanca savunan Filistin halkının yanında sapasağlam duruyoruz ve duracağız" dedi. Türkiye'nin Gazze'ye yaptığı yardımları da dile getiren Erdoğan, "Gazzeli kardeşlerimize gönderdiğimiz insani yardım miktarı 84 bin tonu aştı" diyerek, Türkiye'nin Gazze'ye en fazla yardım ulaştıran ülke olduğunu hatırlattı.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Erdoğan, uluslararası toplumu ve İslam dünyasını daha fazla insani yardım yapmaya davet ederek, "Gazze'ye kıştan önce daha fazla insani yardım ulaştırılması noktasında daha fazla gayret sarf edilmesi gerekiyor" çağrısında bulundu. Ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne de tepki göstererek, "Gazze'de sivillerin diri diri yakılmasını daha ne kadar seyredecekler?" sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin halkının on yıllardır bu zulmü yaşadığını ve İsrail'in 76 yıldır aralıksız süren işgal, yıkım ve infaz politikalarını eleştirerek, Filistin davasına olan desteklerini yineledi.

"ZAFER İNANANLARIN OLACAK"

Erdoğan, konuşmasını, "Büyük acılar yaşansa da Allah'ın izniyle bu süreç, 1967 sınırları temelinde özgür bir Filistin devletinin kurulmasıyla neticelenecektir" diyerek bitirdi.  

Kaynak: AA