Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı Polis Akademisi’nde düzenlenen "Polis Akademisi Mezuniyet Töreni"nin de konuştu.

Güvenlikle özgürlük arasındaki hassas dengeyi koruyarak devletin güvenliğini ve milletin huzurunu temin etmeye çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Bugün de aynı ilkeyi titizlikle gözetiyoruz. Hem güvenliğimizi sağlıyor hem de hukuk devletinin çizdiği hudutlar dahilinde demokrasiden ödün vermeden hak ve hürriyetlere sahip çıkarak gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin uykularını kaçıran zam bilgisi sızdı! Milyonlarca emekliye çok kötü haber Emeklilerin uykularını kaçıran zam bilgisi sızdı! Milyonlarca emekliye çok kötü haber

Erdoğan, son 1 yılda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı!

‘40 YILI GERİDE BIRAKMAK ÜZEREYİZ’

Türkiye’nin gerek stratejik coğrafi konumu gerekse iddiaları ve savunduğu değerler itibarıyla asimetrik tehditlerle yüzleşen bir ülke olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Tüm suçlanan ve tehditlere karşı teyakkuz halinde olmak, tedbir geliştirmek, proaktif bir anlayışla mücadele etmek gibi mecburiyetimiz bulunuyor. Bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğümüz mücadelede artık 40 yılı geride bırakmak üzereyiz. Maddi ve manevi olarak çok ağır bedeller ödediğimiz bu mücadelede son yıllarda tarihi kazanımlar elde ettik. Askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, istihbaratçılarımızın ve güvenlik korucularımızın muazzam çabalarıyla terör örgütünü özellikle sınırlarımız içerisinde kıpırdayamaz hale getirdik. İnsansız hava araçlarımız ve yerli, milli imkanlarla ürettiğimiz modern silahlarımızın katkısıyla eli kanlı canilere nefes aldırmıyoruz” dedi.

Erdoğan, son 1 yılda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı!

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISINI AÇIKLADI

Son bir yılda terör örgütlerine yönelik operasyonlara ilişkin konuşan Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Sadece son bir yılda PKK/KCK’ya yönelik 4 bin 877’si şehir 29 bin 118’i kırsal olmak üzere 34 bin 765 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda yedisi kırmızı, biri yeşil, 15 turuncu, 34’ü gri kategoride olmak üzere toplam bin 45 terörist etkisiz hale getirildi. Bölücü terör örgütüne katılımlar her geçen gün azalıyor. Bir dönem binlerle ifade edilen sayılar bugün onlu, yirmili rakamları ancak buluyor. Aynı şekilde FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütlerinin de tepesine biniyoruz. FETÖ’nün mahrem yapılanmasını deşifre etmeye ve kalıntılarını devletimizden temizlemeye yönelik operasyonlarımız aralıksız sürüyor. Sadece geçen yıl FETÖ’ye 5 bin 827 operasyon yapıldı. 9 bin 350 şüpheli gözaltına alındı. Yurt dışına kaçan firarilerin ülkemize iade ilgili olarak Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarımız çalışmaktadır. Devletimizin kurumlarının nefesi, nereye kaçarlarsa kaçsınlar, FETÖ’cü alçakların ensesinde olmaya devam edecektir.”

Erdoğan, son 1 yılda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı!

DÜZENSİZ GÖÇMENLER

Organize suç örgütlerine karşı son 1 yılda elde edilen başarıları milletin zaten takdirle takip ettiğine dikkat çeken Erdoğan, “Emniyet istihbarat teşkilatımız tarafından yerel, bölgesel, ulusal, uluslararası olmak üzere toplamda 603 çete çökertilmiştir. Zehir tacirleri hedefe koyduğumuz bir diğer mülevves yapıdır. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında 47 bin 650 operasyon düzenlenmiş yaklaşık 34 bin kişi tutuklanmıştır. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede son bir yılda önemli mesafe katettik. Operasyonlar neticesinde 12 bin 500 kişi gözaltına alınmış. Bunların 4 bin 500’ü tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Sınır dışı edilenlerin sayısı ise 149 bine ulaştı. Asayiş bakımından son bir yılda her 100 olaydan 93’ü aydınlatıldı. Birileri ısrarla görmek istemese de kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Kolluk kuvvetlerimiz asayişi, huzuru, güvenliği temin etmek için gerçekten büyük bir fedakarlıkla çalışıyor. Bu tablo İçişleri Bakanlığımızın yeni kabine dönemindeki karnesidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizle, terör örgütleri ve düzensiz göçle mücadelede önemli başarılara imza atmaktadır. Askerlerimizin operasyonlarıyla hudutlarımızda yaklaşık 168 bin yasa dışı geçiş engellenmiş ve 13 bin 691 düzensiz göçmen yakalanmıştır” diye konuştu.

“SURİYE VE IRAK’TA 2 BİN 525 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Terörle mücadeleye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle mücadele kapsamında ise bin 473 Suriye’de bin 52’si Irak’ta olmak üzere toplam 2 bin 525 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerin yuvalandığı 3 bin 158 mağara, sığınak, barınak ve depo imha edilmiştir. İnşallah yaz ayları boyunca çok daha kararlı ve sonuç alıcı operasyonlar gerçekleştireceğiz. Son terörist de ülkemiz için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılıncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

“MİLLETİN MENFAATLERİNİN ÜSTÜNDE GÖREN HİÇBİR YAPIYA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Güvenlik birimlerinin FETÖ’den ve vesayet odaklarından temizlendikçe terör ve suç örgütlerine karşı başarılarının katlanarak arttığına dikkat çeken Erdoğan, “Her kurum kendi asli vazifesine odaklandığın devletimizin gücüyle birlikte vatandaş nazarındaki itibarı da yükselmektedir. Bundan geriye gidiş kesinlikle olmayacaktır. Hangi görünüm, hangi kisve altında olursa olsun kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir yapıya tahammülümüz yoktur. Emniyet teşkilatımıza ve dolayısıyla devletimize olan inancı zedeleyecek en küçük bir yanlışa göz yummayacağımızı burada vurgulamak isterim. Eski Türkiye’nin kötü alışkanlıklarının güvenlik birimlerimiz dahil hiçbir devlet kurumunda tekrar nüksetmesine izin vermeyeceğiz. Ne yapıyorsak hukuk içinde yapacağız demokrasinin çizdiği sınırlar içinde yapacağız. Hukuk devletinden asla ve asla sapmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA