Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Ahmet Aydın ve Ömer Fatih Sayan, protokol imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

BAKANLIK EMEKTARLARI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Ahmet Aydın, Türkiye Yüzyılı’nın emektarlarına daha rahat bir yaşam sunmak amacıyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Aydın, “Türkiye Yüzyılı’nın emektarlarının huzurlu ve refah dolu bir yaşam sürebilmeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz,” dedi.

İnşaat firmalarının satışları 5 yılda 4 katına çıktı! İnşaat firmalarının satışları 5 yılda 4 katına çıktı!

Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ ilan etmesiyle birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan öncülüğünde kamu ve özel sektörle birçok anlaşmaya imza attıklarını söyledi. Aydın, bu işbirlikleriyle emeklilere pek çok alanda avantaj ve ayrıcalıklar sağladıklarını vurguladı.

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER VE AVANTAJLAR

Protokoller kapsamında emeklilerin günlük harcamalarında giyimden ulaşıma, gıdadan ev araç ve gereçlerine kadar birçok alanda indirimlerden faydalanacağını belirten Aydın, sosyal güvenlik il müdürlüklerinin 3.700’den fazla firma ile görüşerek bu anlaşmaları gerçekleştirdiğini açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirlerarası yolcu taşımacılığında yüzde 20, demir yolu taşımacılığında ise yüzde 10 indirim sağlarken, PTTcell’in emeklilere uygun fiyatlı konuşma ve internet hizmeti sunan ‘Emekli Paketi’ oluşturduğunu hatırlattı.

Aydın, PTT Kargo’da emeklilere yüzde 20 indirim uygulandığını ve PTT’nin misafirhanelerinde 2024 yılı içinde yüzde 15, PTT lokal ve sosyal tesislerinde ise yüzde 20 indirim sağlanacağını belirtti. Bu çalışmaların hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

PTT MİSAFİRHANELERİNDE EMEKLİLERE İNDİRİM FIRSATI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, emeklilerin yaşamını kolaylaştırmak adına atılan adımları değerlendirdi. Sayan, PTT gibi köklü bir kurumun katkılarının önemine değinerek, emeklilerin PTT’ye ait misafirhanelerden indirimli yararlanmasını sağlayacak işbirliklerinin artırılacağını ifade etti. “Bu tür çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz,” dedi.

SGK VE TROY İŞBİRLİĞİNİN GETİRDİĞİ FIRSATLAR

SGK Başkanı Raci Kaya, emeklilerin sosyal ve ekonomik refahını artırmak için yapılan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. Kaya, bu protokollerin emeklilere daha iyi bir yaşam sunma amacı taşıdığını ve tüm taraflara hayırlı olmasını diledi.

BKM Genel Müdürü Ozan Deniz ise, “PTT’nin katkıları ve kurumlarımızın işbirliği sayesinde emeklilere TROY kart sağlanması ve firmaların emeklilere yönelik indirim ve kampanyalar sunması konusunda teşvik edici olacağımıza inanıyorum,” dedi.

PTT Genel Müdürü Gülten, “SGK ve TROY iş birliğiyle imzaladığımız protokol kapsamında emekli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran hizmetler sunmaya devam ediyoruz,” diyerek, emeklilere yönelik indirim ve fırsatlar hakkında bilgi verdi.

TROY KART İLE ÖZEL İMKANLAR

Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları Projesi çerçevesinde yapılan işbirliğiyle, PTTBank ve TROY, emeklilere özel indirimler, fırsatlar ve kampanyalar sunacak. TROY logolu banka ve kredi kartı kullanan emekliler, bu işbirliğinin getirdiği avantajlardan yararlanabilecek. 

Kaynak: GAMZE KOÇAK